LIVE: Pohoda vrcholila s vizuální hrou Prodigy, nejvíc překvapily rockerky Savages

Vydáno 10.07.2016 | autor: redakce

Třídenní festival Pohoda na trenčínském letišti je pro letošek minulostí. Hvězdami poslední dne byli Prodigy, James BlakeRóisín Murphy nebo divošky Savages. Dvacátý ročník za sebou zanechal spoustu příjemných zážitků. 

LIVE: Pohoda vrcholila s vizuální hrou Prodigy, nejvíc překvapily rockerky Savages Fanoušci se na Pohodě skvěle bavili


POHODA - DEN TŘETÍ
TRENČÍN
9. 7. 2016

Poslední den Pohody nabízí nejen hudební vyžití. Slunce pere, takže se jdem hýbat. Jáchym Topol navštívil literární stan. Slyšeli jsme konec, rozdával knihy i materiál k přemýšlení. Mezitím už se těšíme na Savages

LIVE: Pohoda zažila taneční nálož Parov Stelar i severské chmury Sigur Rós

Na stage se objeví čtyři ženy v černém a začínají padat brady. Najednou touží být člověk co nejblíž, aby se jim, tedy hlavně jí, té zpěvačce, mohl podívat do očí. Podivná síla sálající z této kapely je návyková. Chcete najednou víc a víc. V druhé části ještě trochu zrychlily. Je docela paradox, že zatím nejlepší rockový koncert Pohody odehrají právě Savages.

PŘEVLEKY RÓISÍN MURPHY

To podivínka Róisín Murphy spoléhá hlavně na střídání kostýmů snad po každé písní. Vzbuzuje v člověku různorodné pocity, moc příjemné ale nejsou. Rozumnější je proto přesunout se na The Ills. Tam se nám líbilo, tuhle klubovou hudbu máme rádi. Čeká nás James Blake, teprve druhý koncert na Orange Stage. Fronta na pivo žádná, neuvěřitelný, a navíc máme super kelímek na památku. Hudba, kterou hraje Blake, je snad stovřená ke snění. I takhle se to dá s opatrností pojmout. Pomalejší tempo postupně nabírá na obrátkách a graduje.

vložte odkaz, text nemažte

DO FINÁLE S PRODIGY

Dav se ale už valí pryč a my tušíme kam. Krátké napínání odpálilo britské blázny - správný rave mohl začít. Prodigy maj koule. Koukáme se i kolem a konečně si všímáme, že věkový průměr publika se zvýšil, ale těžko určit, jak moc. Zvuk funguje náramně a letiště zažívá asi největší nášup letošního festivalu. Vizuální hry s tabulemi vedle stage jsou v poslední době k vidění častěji a ani Prodigy nejsou výjimkou. Za sebou mají však jen ty štípavý stroboskopy a další lumpárny.



Festival to byl výjimečný a po návštěvě chápeme, proč má skvělou pověst široko daleko. Pohoda si své dvacáté narozky určitě užila tak jako návštěvníci a přejeme jí opravdu to nejlepší. Tak zase za rok!

text: Daniel Kopecký, foto: Tomáš Tkačík (Pohoda)

Témata: Pohoda, ProdigyRóisín Murphy, James Blake, Savages, The Ills, festivaly

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít