TOP 5 důvodů, proč zavítat na Pohodu: Už není teenagerka a láká na Prodigy, Parov Stelar nebo PJ Harvey

Vydáno 30.05.2016 | autor: redakce

Léto se kvapem blíží a s ním i velké množství zábavy pro mladé i starší. Největší festivaly v našem okolí již brzy dostanou příležitost přesvědčit své návštěvníky, že právě ten jejich je nejlepší. Jedním z těch, které stojí za to navštívit, je zcela jistě slovenská Pohoda konaná 7. - 9. července na trenčínském letišti. Pohoda se za poslední roky pořádně rozrostla a neunikla ani pozornosti světových festivalových médií. Velkým úspěchem bylo zařazení mezi 12 nejlepších evropských festivalů roku 2014 nebo TOP 7 festivalů světa podle Business Insider. Pojďme si tedy ujasnit, proč vlastně na Pohodu vyrazit.

TOP 5 důvodů, proč zavítat na Pohodu: Už není teenagerka a láká na Prodigy, Parov Stelar nebo PJ Harvey Pohoda slibuje i letos skvělé zážitky. Foto: Jaroslav Novák

JE TO ZA ROHEM

Ačkoliv se jedná o slovenský festival, od nás se tam dostanete velmi rychle. Od českých hranic je Trenčín vzdálený kolem dvaceti kilometrů, takže není vůbec na místě se ohradit poznámkou: "To je daleko!". Není to daleko, ani časově, ani co se vzdálenosti týče. A pořadatel vám usnadní i dopravu - také letos chystá speciální vlaky i festivalovou linku. 

LIVE: Pohoda 2015: Co nedokázali headlineři, vynahradila nová krev

POHODA MÁ NAROZENINY

Je to tak, Pohoda už není teen. Letos je to už dvacátý ročník a byla by hanba, kdybyste jí nepřišli poblahopřát. Co si na nás letos organizátoři připraví, bude asi překvapení, ale dávno se už ví, že toho nikdy není málo. Novinky zveřejněné na webových stránkách festivalu informují o rekordní rychlosti předprodeje vstupenek. Náhoda? Nemyslíme si.

VÝHODNĚ I NA ROCK FOR PEOPLE

Jednou z novinek letošního ročníku je také historicky první spolupráce mezi festivalem Pohoda a českým velikánem Rock For People. Komu je line-up na Slovensku málo a chce se předtím pěkně odpoutat v naší vlasti, může zakoupit výhodnou vstupenku na oba festivaly za velmi výhodnou cenu a užít si dvojitou dávku hudby.

vložte odkaz, text nemažte

NENÍ TO JEN O HUDBĚ

Festival Pohoda NENÍ jen o hudebním programu. Své místo si zde najdou i další formy umění. Na Pohodě můžete sledovat filmy, obdivovat instalace v rámci uměleckého festivalu Public Art Contest 2016 nebo diskutovat o všem. co vás jen napadne.

LINE-UP PLNÝ HVĚZD

Letošní line-up slovenské Pohody nabízí opět velká jména, kvůli kterým se za bratry na Slovensko vyplatí vyrazit. Těžko říct, jaké z nich je větší, proto si pojďme říct o těch, co se do našeho výčtu hodí nejvíce.

Parov Stelar, PJ Harvey nebo Sigur Rós. Slovenská Pohoda zná prvních 10 jmen

James Blake, vítěz prestižní ceny Mercury Prize, přiveze na Pohodu dávku elektronické hudby. Jeho nové album The Colour In Anything bylo portálem Pitchfork zařazeno mezi nejlepší nové desky. Určitě ho představí i na Slovensku. PJ Harvey, vlastním jménem Polly Jean Harvey, je anglická písničkářka, která se konečně znovu vydává na koncertní turné, během něhož představí svou novou desku. Tato příležitost je vcelku ojedinělá.

Sigur Rós, post-rocková kapela z Islandu vyráží na světové turné a jednou ze zastávek je právě slovenská Pohoda. Velké množství koncertů v USA a Kanadě je již vyprodaných. I to může být důkazem koncertních kvalit této skupiny. Nezmeškejte to! Parov Stelar, dnes již dobře známý rakouský umělec, který donutí vaše nohy tak nějak se hýbat, i když o tom sami nevíte. Electroswingový mág určitě roztančí pohodový festival.

The Prodigy, tuto kapelu známe již dobře z četných koncertů u nás a také víme, že živé koncerty těchto chlapíků umí dostat do pořádného varu. A to zdaleka není vše - dorazí i Róisín Murphy, Gogol Bordello, Savages a z domácích třeba Jana Kirschner nebo David Koller

Na co ještě čekáte? Vstupenky za aktuální cenu jsou k dispozici do 7. 6. 2016 takže hurá na stránky Pohody.

text: Daniel Kopecký, foto: Jaroslav Novák

zavřít