Parov Stelar, PJ Harvey nebo Sigur Rós. Slovenská Pohoda zná prvních 10 jmen

Vydáno 20.12.2015 | autor: redakce

Kultovní slovenský festival Pohoda proběhne příští rok od 7. do 9. července tradičně na letišti v Trenčíně. Bude to jubilejní 20. ročník a už první desítka ohlášených jmen znamená velké lákadlo.

Parov Stelar, PJ Harvey nebo Sigur Rós. Slovenská Pohoda zná prvních 10 jmen PJ Harvey bude hvězdou Pohody 2016

Po nedávno potvrzených Sigur Rós se Pohoda vytasila s dalšími známými umělci, kteří v červenci 2016 potěší návštěvníky už 20. ročníku. Jednou z hlavních hvězd bude nepochybně britská zpěvačka a multiinstrumentalistka PJ Harvey, mimo jiné držitelka prestižní Mercury Prize.

LIVE: Pohoda 2015: Co nedokázali headlineři, vynahradila nová krev

Letiště v Trenčíně roztancuje hvězda electroswingu Parov Stelar nebo gypsy-punk z New Yorku Gogol Bordello. Vystoupí i legenda slam poetry Saul Williams či anglický d'n'b producent SPOR. K vidění bude i elektroclash v podání Chicks on Speed, punk-rap z New Jersey dvojice Ho99o9, bluesové voodoo My Baby nebo elektro-rock finské kapely K-X-P.

Festivaly 2016: Sziget nabízí výhodné vstupy, Pohoda a Colours hlásí první hvězdy

Už nyní je tedy jasné, že program bude opět bohatý a rozmanitý. "Na prvních deset jmen jsme hrdí. Splnily se nám dlouholeté sny - PJ Harvey je podle nás první dámou světové alternativy, Sigur Rós je nádherná skupina," svěřuje se pořadatel festivalu Michal Kaščák, který nešetří komplimenty ani na adresu dalších vystupujících.

tz, jm

zavřít