POST SCRIPTUM (30): Pravda o Kanyem Westovi! Co o něm prozradil rozbor písma?

Vydáno 28.01.2016 | autor: Simona Knotková

Iggy Azalea má znovu trable, Trent Reznor vzpomíná na Davida Bowieho a Kanyemu Westovi udělali rozbor písma velmi nevděční grafologové. Čtěte aktuální Post Scriptum.

POST SCRIPTUM (30): Pravda o Kanyem Westovi! Co o něm prozradil rozbor písma? Kanyeho Westa grafologové nešetří

TRENT REZNOR PROŽÍVÁ ZTRÁTU DAVIDA BOWIEHO

"Obrovská inspirace, mentor, člověk, který mi pomohl v nejhorších časech" - tak na Davida Bowieho vzpomíná v magazínu Rolling Stone Trent Reznor. Jejich cesty se v minulosti protkly několikrát a velký vliv Bowieho persony lze vypozorovat i na Reznorově inovátorském a neotřelém přístupu k tvorbě Nine Inch Nails.

POST SCRIPTUM (28): Picasso rock'n'rollu, mimozemský anděl. Jak na Davida Bowieho vzpomínají Madonna, Paul McCartney nebo Yoko Ono?

"V polovině devadesátek si mě našel a řekl mi: 'Udělejme něco spolu. Pojeďme na turné.' Slovy nelze přesně vyjádřit, jak významné a surreální pro mě celé Outside turné bylo. Skutečnost, že jsem toho muže poznal jako člověka z masa a kostí. Překonalo to všechny mé představy. Byl to kultivovaný, okouzlující, šťastný a neohrožený charakter. Tolik mě inspiroval."

Doba turné Outside se ale zároveň kryla s jednou z největších krizí v životě amerického multiinstrumentalisty. V době, kdy Reznor přestával zvládat svou slávu a psychické problémy a útěchu hledal v kokainu a alkoholu, tu byl opět Bowie, který se ho pokoušel povzbudit. "Víš, existuje záchrana, nemusí to skončit zoufalstvím nebo smrtí," říkal mu.

V roce 1997 společně nahráli skladbu I'm Afraid Of Americans. "Když se dívám zpátky na naši spolupráci, říkám si, jaké by to bylo, kdybych tam tehdy byl na 100 %. Ve videu I'm Afraid Of Americans mám jednu ze svých nejhorších chvilek. Byl jsem věčně mimo a styděl jsem se kvůli tomu za sebe. Když se na něho dnes proto dívám, mám smíšené pocity - jsem vděčný a polichocený, že jsem toho součástí, ale stejně tak jsem znechucený ze svého tehdejšího já." Když se po letech znovu potkali a Reznor byl už střízlivý, cítil se kvůli tomu značně rozpačitě. Bowie ho ale objal a řekl mu, že v něho věřil a věděl, že se z toho dostane. "Mám husí kůži, jenom když si na to vzpomenu. Byl to další z nejdůležitějších okamžiků mého života." 

Celé vyprávění si můžete přečíst na webu časopisu.

MACKLEMORE VS. IGGY AZALEA

Dál a dál budou všichni házet Iggy Azalee klacky pod nohy. Naposledy se jako Jidáš měl projevit Macklemore. "Jsi Miley, Elvis, Iggy Azalea. Umělý a plastikový, ukradl jsi všechno kouzlo. Vzal sis bubny a vzal sis akcent. Prodal jsi hip hop, je to tak fašistický a stupidní," rapuje v novém songu White Privilige II. Jak napovídá titul, v textu se vyjadřuje na podporu černochů a kritizuje přivlastňování si jejich kultury bílými. Song nicméně není v první řadě ani tak kritika nahoře uvedených interpretů. Macklemore spíše obviňuje sebe samotného a zkoumá svou pozici v původně černošském teritoriu.

Iggy Azalea si to ovšem přebrala především jako útok na svou osobu a dvaatřicetiletému rapperovi přes Twitter vzkázala: "V tom případě jsi se mnou neměl strávit tři roky přátelskými konverzacemi a společnými fotkami." Muzikant a aktivista Talib Kweli Greene na ni zareagoval takto: "Skutečnost, že Iggy Azalea si myslí, že song je urážkou její osoby, namísto aby se skutečně zaposlouchala do textu, je jenom důkazem jejího privilegia. Jdi do p*dele, Iggy."

Jako neoddaný společník se k mladé hudebnici zachoval i její label. "Špatná zpráva. Můj label Virgin/EMI si myslí, že virální hit 'Azallion' nebyl dostatečně dobrý a nezaslouží si video. Měla jsem pocit, že byl super, ale co už. Ted Cockle asi nechce, aby se mi dařilo. Co víc k tomu říct," napsala původem Australanka na Twitteru.

Autority jsou prostě na nic, Iggy, ale víš co? Tentokrát svého šéfa raději poslechni.

DO HLUBIN KANYEHO DUŠE

Tak už konečně známe písňové složení novinky Swish Kanyeho Westa. Respektive tohoto času Waves, jak praví náhle změněný titul. Interpret nám tracklist sdělil vcelku originálně - ručně napsaný a následně nafocený na Twitter. Čímž leda tak vyprovokoval grafology, aby si posvítili na jeho osobnost. Co zjistili? Vskutku šokující poznatky! Předně má být Kanye narcista, čemuž se naprosto nechce věřit.

POST SCRIPTUM (1.): Kanye West na rockovém Glastonbury? Hudební krádež století!

Že by ten obětavý muž s velkým srdcem myslel tolik na sebe? Že by se ta chodící pokora povyšovala nad všemi ostatními? Moc se ani nechce věřit další části rozboru, která tvrdí, že kamarádský a sluníčkový West je konfliktní a náladový. Dále je údajně originální a trpí touhou projevovat se, což je vzhledem k jeho uměleckému řemeslu už více uvěřitelnější. Tu první část si ale skutečně nezasloužil. Však on jim šarlatánům dojde 11. února smích!

text: Simona Knotková

zavřít