Bush

Vydáno 07.01.2012 | autor: Marta Šindlauerová

Bush Bush

Bush je britská rocková kapela založená v roce 1992 v Londýně. Jejími členy jsou Gavin Rossdale (hlavní zpěv, doprovodná kytara), Chris Traynor (sólová kytara), Corey Britz (baskytara) a Robin Goodridge (bicí).

Kapelu zakládal Rossdale a jeho tehdejší kamarád Nigel Pulsford roku 1992, stalo se tak především díky společné lásce a obdivu k tvorbě skupiny Pixies. Tehdy dle vlastních slov hráli takovou komerčnější verzi INXS. Později přibrali ještě bubeníka baskytaristu a pojmenovali se Bush, podle Shepherd's Bush v Londýně, místa, kde členové tehdy žili.

Roku 1993 podepsali svou první smlouvu s Hollywood Records a měli již celé své debutové album Sixteen Stone nahrané, kvůli personálním změnám ve vedení společnosti ale z vydání nahrávky sešlo. Jejich práce ale naštěstí nepřišla nazmar - materiál převzal konkurenční Interscope. Album tak v roce 1994 konečně vyšlo, a nějakou dobu trvalo, než si jej veřejnost náležitě všimla, ani singlových úspěchů se Bush nedočkali hned.

Mnohem rychlejší odevzy se dočkali až s vydáním dalšího materiálu. Singl Swallowed z druhé řadovky Razorblade Suitcase už měl slušný hitparádový úspěch, nejinak tomu bylo i s Greedy Fly. Celé album dosáhlo na první příčku Billboardu.

S další studiovkou The Science of Things se Rossdale a jeho kolegové rozhodli trochu pozměnit styl a přidali více elektroniky a tanečních elementů. Risk přidání takovýchto nečekaných elementů do jejich hudby se vyplatil, album se stalo platinovým. Známým songem je The Chemicals Between Us se slavným kytarovým riffem.

Čtvrtá řadovka Golden State (2001) ale neměla komerční úspěch a nebyla ani příliš chválena. Bush to jako kapelo velmi zklamalo a rozhodli se na nějakou dobu formaci rozpustit. Část členů například založila kapelu Institute, Rossdale zkoušel sólovou kariéru, objevil se i v několika filmech.

Trvalo dlouhých osm let než se pánové znovu objevili na jedné scéně. Stalo se tak na jednom z kalifornských festivalů v roce 2010. Netrvalo to dlouho a začalo i nahrávání nové desky The Sea of Memories se singlem The Sound of Winter. Od svého obnovení vydali Bush ještě dvě desky: Man on the Run a vynikající Black and White Rainbows se skvělým singlem Mad Love.

Diskografie:
Sixteen Stone (1994)
Razorblade Suitcase (1996)
The Science of Things (1999)
Golden State (2001)
The Sea of Memories (2011)
Man on the Run (2014)
Black and White Rainbows (2017)

Další články interpreta

Imodium

Interpreti

vydáno 07.01.2012

Santana v kytarovém nebi

News

vydáno 04.09.2010

zavřít