Dirtyphonics: Rádi bychom vymysleli něco s Hansem Zimmerem

Vydáno 09.10.2017 | autor: Kateřina Nováková

V rámci oslav BE25 pražského klubu Roxy zde vystoupí 21. října drum'n'bassová dvojice Dirtyphonics z Francie. Na scéně se pohybují už od roku 2004 a jejich nadupanou show určitě doplní nové songy z chystaného EP, které mají v plánu už brzy vydat.

Dirtyphonics: Rádi bychom vymysleli něco s Hansem Zimmerem Dirtyphonics: Rádi bychom vymysleli něco s Hansem Zimmerem

Jaké bylo vaše léto? 
To jsme měli opravdu nabité. Jeli jsme hodně show v Severní Americe i Evropě najednou, to znamená hodně času v letadle. Zároveň jsme připravovali naše nové EP, které vyjde letos na podzim.

Dirtyphonics v říjnu popřejí Roxy k pětadvacetinám, spolupracovali s Linkin Park, Skrillexem i Marilynem Mansonem

Kolik akcí jste letos asi odehráli?
Je těžké to spočítat, jsou v tom i otvírací party nebo after party, je toho fakt dost. Festivalová sezóna je vždycky super nabitá, baví nás to.



Kde jste se bavili nejvíc?
Měli jsme štěstí, že jsme si v létě zahráli na opravdu skvělých akcích. Nejvíc nás dostal Electric Daisy Carnival v Las Vegas, Solidays v Paříži, Main Square festival v Arrasu nebo Beats For Love u vás v Čechách.

Narozeniny Roxy a NoD BE25 znají svůj program. Návštěvníky čekají koncerty, divadlo i výstavy

Pár měsíců po Beats For Love se k nám zase vracíte. Máte Českou republiku rádi?
Na Beats for Love to bylo skvělý! Festival se koná v bývalých hutích, tyhle industriální kulisy mu dávají takový Mad Max look - fakt super! Můžete se kouknout na video na našem Facebooku, kde na kole jezdíme po Ostravě, pijeme Vaše pivo a užíváme si to.

Často spolupracujete s jinými umělci. Podle čeho je oslovujete?
Jde nám hlavně o to, jaký ten člověk vlastně je charakterově, to je pro nás nejdůležitější. Ve studiu trávíme opravdu hodně času a nemůžeme dělat s někým, s kým bychom se necítili dobře. Taky nám záleží na tom, aby člověk z venku přinesl něco jiného, než co můžeme dodat my, a díky tomu mohlo vzniknout něco speciálního a odlišného.

S kým byste chtěli spolupracovat, ale je nemožné se k němu dostat?
Neexistuje nikdo, s kým by nebylo možné se nějak spojit. V minulosti jsme dělali třeba s Marilynem Mansonem, Skrillexem, Bassnectarem… Musíme ale říct, že bychom opravdu strašně rádi spoluprácovali s Hansem Zimmerem, ten je ale teď opravdu zaneprázdněný svými Masterclass a živými koncerty.

Jak je na tom francouzská scéna? Koho byste z nových jmen hudebním fanouškům doporučili?
Habstrakt to pořád hodně sází, ale Francie má hodně dalších nadějných jmen: Ecraz, Graphyt, Signs, Niveau Zero, Basstrick, Badjokes, ExtraTerra, Ivory, Sqwad, Dustycloud, Born Dirty, Creaky JackaI, That Trickaz…

Jaké máte plány pro budoucí měsíce?
Začátek letošního roku byl z naší strany hodně produktivní, jak už jsme říkali, chceme navíc vydat zanedlouho nové EP. Připravujeme taky hodně skvělých věcí na příští rok, takže nás určitě sledujte na sociálních sítích, kde se všechno včas dozvíte.

text: Kateřina Nováková, foto: archiv

Témata: Dirtyphonics, Roxy, BE25

zavřít