Hudební duben bude ve znamení Majálesů a koncertů, turné jedou Monkey Business, Anna K. i Tomáš Klus

Vydáno 02.04.2017 | autor: Hana Bukáčková

Letošní rok nabízí v Česku mimořádný počet hvězdných koncertů, duben je ale na světová jména o něco chudší, a tak se pozornosti dostane i domácím umělcům. Kromě zajímavých klubových akcí nebo turné české špičky odstartuje i sezóna open airů, kterou tradičně zahájí Majálesy. 

Hudební duben bude ve znamení Majálesů a koncertů, turné jedou Monkey Business, Anna K. i Tomáš Klus Hudební duben bude ve znamení Majálesů a koncertů, turné jedou Monkey Business, Anna K. i Tomáš Klus. Foto: Lucie Levá


DAVE MATTHEWS & TIM REYNOLDS

co: část Dave Matthews bandu v naší metropoli
kdy: 2. 4., Forum Karlín, Praha

Dave Matthews a Tim Reynolds, oba z veleúspěšného Dave Matthews Bandu, vyrazili na evropské turné. To konečně zasáhne i Českou republiku. Během těchto akustických show představí Matthews a Reynolds podstatu a příběh každé skladby. Dave Matthews Band, slavící 25. výročí, je proslulý pro svá živá vystoupení. Stali se také první skupinou v historii se šesti po sobě jdoucími studiovými alby, která se umístila na první příčce žebříčku Billboard 200. 

Dave Matthews konečně v Praze! S Timem Reynoldsem dorazí v dubnu

ZRNÍ

co: vydání desky Jiskřící
kdy: 3. 4. 

Zrní vydává po více než dvou letech novou desku. Nahrávání probíhalo ve Španělsku pod producentským dohledem Ondřeje Ježka a elektronického experimentátora Jonatána Pastirčáka aka Pjoniho (SK). Zpěvák Honza Unger o desce prohlašuje: "Všechny písničky alba spojuje společný téma. Je to album o krizi plynoucí ze ztráty, ze zbourání dosavadních struktur, jistot a pevnejch bodů a o tom, co je díky takový krizi možný najít.O obrovskym daru, kterou krize může bejt."


DJ KOZE

co: věhlasný DJ se poprvé představí českému publiku
kdy: 7. 4., Roxy, Praha

Stefan Kozalla aka DJ Koze se do povědomí veřejnosti zapsal jako hudební provokatér a excentrista. Právě tyto vlastnosti a různorodost promítá i do svých setů, které jsou zajímavým mixem napříč žánry. Tuto jedinečnou osobnost německého i světového Djingu měli možnost slyšet fanoušci na festivalech jako je Melt!, Denkmantel nebo OFF. Majitel Pampa records, producent, na jehož booking se čeká roky se představí poprvé i Praze.

CIGARETTES AFTER SEX

co: návrat po vyprodaných loňských koncertech
kdy: 8. 4., Fléda, Brno, 10. 4., Roxy, Praha

Ambientní Cigarettes After Sex se po vyprodaných koncertech po celé Evropě vrátí do České republiky se dvěma samostatnými koncerty. Cigarettes After Sex se v čele s charismatickým Gregem Gonzalesem stali fenoménem. Jejich píseň Nothing’s Gonna Hurt You Baby čítá jenom na YouTube 32 miliónů zhlédnutí. Za sebou mají vydání dvou EP a v současné době pracují na debutovém albu. Z něj jsme mohli ve vyprodaném loňském Rock Café slyšet právě vydaný singl K, který je přesně tak zasněný a intimní, jak je pro Cigarettes After Sex typické. 

LIVE: Díky Cigarettes After Sex pookřávají srdce i cynikům

CHROME SPARKS

co: DJ mág v Praze
kdy: 11. 4., NoD, Praha

Výborný americký producent elektroniky Chrome Sparks se po dlouhém čekání poprvé představí Praze. Za sebou má tour s The M Machine, The Glitch Mob nebo Flume a především mnoho úspěšných releasů jako Marijuana nebo Send The Pain On. Svou tvorbou, která je energickou kombinací taneční hudby, omamných melodií, dowtempa a vokálů, si získal spoustu fanoušků i u nás. Už v půlce dubna představí svůj exkluzivní live set v Experimentálním prostoru NoD. 

ANTI-FLAG

co: punk-rocková show
kdy: 19. 4., Fléda, Brno

Pittsburghští punkrockeři vtrhnou v dubnu na Flédu. Poznáte je podle hymnických skladeb, textů kritizujících americkou vládní politiku a melodických basových linek Chrise Barkera. Anti-Flag přiveze punkovou koncertní show k poslednímu albu American Spring, na němž oscilují mezi punkem, rockem a hardcore punkem. Melodické skladby a charakteristický hlas zpěváka Justina jsou nezaměnitelnými poznávacími znaky kapely.

Rock for People uzavřeli Massive Attack, Enter Shikari, The 1975, Anti-Flag a CHVRCHES

EXTRAWELT

co: německé minimal techno
kdy: 21. 4., Roxy, Praha

Nadčasové minimal techno přiveze mezi fajnšmejkry dobře známé duo z Hamburku Extrawelt. Na hudební scéně se pohybují už od počátku devadesátých let a jejich současná tvorba se vyznačuje silnou dějovou linkou, kterou transformují do svých opojných live setů. Hamburské duo Extrawelt hudebně čerpá ze svých začátků v "devadesátkách", ale vybírají si jen to nejzajímavější a stále produkují současnou, až nadčasovou elektroniku. 

PLZEŇSKÝ MAJÁLES

co: studentský svátek
kdy: 22. 4., Lochotín, Plzeň

Tradiční studentské slavnosti jara v Plzni vyrcholí open air festivalem v amfiteátru Lochotín v sobotu 22. dubna 2017. Vystoupí KryštofJelen, Horkýže Slíže, Sto zvířat, Rybičky 48, Majk Spirit, Wohnout, Voxe, Skyline a řada dalších. Majálesu bude tradičně předcházet týden studentských aktivit s množstvím doprovodných akcí jako multižánrový festival Prkna neprkna, Majálesový průvod či Pivní štafeta. Před vrcholem slavností v podobě Majáles open air bude samozřejmě zvolen i nový Majálesový král, který bude celý další rok vládnout plzeňskému stavu studentskému. 

Plzeňský Majáles: TOP 6 momentů - Jiří Macháček tančil v dešti, Petr Lexa ze Slzy poslal mobil do publika

DOG EAT DOG

co: crossoverový nářez znovu v Praze
kdy: 27. 4., Rock Café, Praha

Dnes již kultovní DOG EAT DOG jsou bezesporu jednou z nejúspěšnějších crossoverových kapel vůbec.
Vznikli v roce 1990 a jako jedni z prvních zkombinovali tvrdý rock s hip hopem. V roce 1993 vydali miniLP Warrant a hned v roce 1994 své první velké a veleúspěšné album All Boro Kings, které se okamžitě stalo bombou na světové hudební scéně. Tvrdé kytary v kombinaci s hip-hopovými rytmy, rapem a zvukem saxofonu učarovaly všem. V Rock Café čekejte průřez celou tvorbou až po nové pecky a notnou porci energie a skvělé atmosféry, pro které jsou jejich vystoupení známa jako jedna z nejlepších živých vůbec.

KYLE GASS BAND

co: kapela jednoho herce
kdy: 28. 4. Rock Café, Praha

Americká kytarovka Kyle Gass Band se v dubnu vrací do Evropy. Kapela, jejíž hlavní postavou je americký herec a hudebník Kyle Gass, známý hlavně z působení v Tenacious D, přiveze novou desku Thundering Herd, která vyšla v loňském roce. Dle slov kapely ale určitě dojde i na staré hitovky. Jedno je jistý už teď - tenhle mejdan bude legendární!

SOUTĚŽ: Král ro(c)ku Kyle Gass v Praze

PRAŽSKÝ MAJÁLES

co: 13. ročník největšího studentského svátku
kdy: 29. 4., Letňany, Praha

Oslava jara, studentského života a studentských dovedností, majálesový průvod, volba majálesového krále a Miss, koncerty kapel a bohatý doprovodný program - o tom všem je letošní Majáles. Mezi potvrzenými účinkující hlavního dne oslav jsou Tomáš Klus, Horkýže Slíže, Mandrage, Rybičky 48, Marpo, Majk Spirit, Jelen, Aneta Langerová, Vypsaná fixa, Skyline, Mydy Rabycad, Wohnout, UDG, Sebastian a další. Už 21. dubna proběhne Majáles stejného pořadatelského týmu v Hradci Králové.

LIVE: Kryštof zakončili Pražský Majáles velkolepou show a ohňostrojem


ANNA K. - VE SVĚTLE TOUR 

co: turné k nové desce Světlo
kdy: celý měsíc v českých divadlech a sálech

Anna K. se po StarDance vrací na pódia. Společně se svou šestičlennou kapelou vyrazila na turné k podpoře nového alba Světlo. Pro živé provedení koncertní šnůry nazvané Ve světle Tour zvolila Anna K. divadelní sály, které zná dobře z úspěšného akustického turné. Nabídne v nich nový program doplněný o největší hity. Překvapením bude i vizuální složka koncertu, o kterou se postaral Daniel Kurz, který vymyslel i obal desky. Jako host pražského koncertu vystoupí Peter Aristone

vložte odkaz, text nemažte

 

TOMÁŠ KLUS - RECYKLUS TOUR 

co: jarní šňůra oblíbeného zpěváka
kdy: v průběhu dubna po celé republice

Tomáš Klus se vrátil na pódia ve velkém stylu. Po velmi úspěšném, téměř ve všech městech vyprodaném podzimním turné se Cílová skupina vydala znovu do kulturních domů, hal a sálů. Fanoušci vybrali polovinu playlistu, druhá část je výběrem přímo Cílové skupiny. Během dvouhodinového koncertu zazní skladby ze všech pěti Klusových alb. Starší písničky znovu ožijí v novém aranžmá. Hlavní myšlenkou turné je nenásilná osvěta o recyklování odpadu. 

Jarní recyklace Tomáše Kluse: Vystoupením na Žebříku odstartuje své turné



MONKEY BUSINESS - UŽ JSI ZAPLATIL DAŇ Z PRÁVA NA ŽIVOT?

co: turné nejznámější české funky party
kdy: po celý duben napříč Českem

I rok 2017 můžete koncertně trávit s nezdolně optimistickou, neodolatelně sympatickou a bezkonkurenčně roztomilou skupinou Monkey Business. Po tom, co se oficiální zpěvačkou místo Tonye Graves stala Tereza Černochová obráží, své první štace s plnohodnotnou laserovou show s novými zářovými kostýmy a novými aranžemi a myšlenkami. Vyvrcholením tour bude pražský narozeninový koncert 25. května ve Žlutých lázních s názvem Kavárna DeLuxe.

Monkey Business rozjeli svou růžovou funky show i v Ostravě

Text: Hana Bukáčková

Témata: Dave Matthews bandZrní, DJ Koze, Cigarettes After SexChrome Sparks, Anti-FlagExtrawelt, Plzeňský Majáles, Dog Eat Dog, Pražský Majáles, Anna K., Tomáš KlusMonkey Business, Kyle Gass Band

zavřít