LIVE: Díky Cigarettes After Sex pookřávají srdce i cynikům

Vydáno 16.11.2016 | autor: Alena Bílková

Ambientní Cigarettes After Sex v Česku už podruhé svůj koncert beznadějně vyprodali, a to aniž by vydali jedinou dlouhotrvající desku. Jakto?

LIVE: Díky Cigarettes After Sex pookřávají srdce i cynikům Díky Cigarettes After Sex pookřavájí srdce i cynikům. Foto: Jan Kuča

 

CIGARETTES AFTER SEX
ROCK CAFÉ, PRAHA
14.11.2016

Cigarettes After Sex mají kromě atraktivního názvu i originální zvuk a i přes pomalé a táhlé melodie opřené o mazlivý vokál v sobě skrývají také onen lehký erotický náboj, který dnes tolika kapelám chybí. Při poslechu jejich tvorby můžete dělat jen dvě věci - řezat si žíly, nebo se tulit ke svému plyšákovi. Většina sálu Rock Café samořejmě zvolila druhou možnost.

FOTOREPORT: Cigarettes After Sex s ambientním popem vyprodali Rock Café

Síla Cigarettes nestojí na vypravěčství, ale atmosféře. Přesto potěšilo, když zpěvák Greg Gonzales vysvětlil publiku, o čem je jeden z jejich průlomových songů Affection. "Tahle píseň je o tom, když se opijete, a pak jste zlí na někoho, koho máte rádi." Tak tam jsme asi nejednou byli všichni. Své pošramocené vztahy pak nacházíme v ruinách, které opanovaly projekce míjející se přes obličeje členů kapely během show.




Dobrou zprávou ale je, že nedošlo jen na deprese. První oficiální album skupiny vyjde už příští rok, a Cigarettes z něj dali v Praze dosyta ochutnat. Objeví se na něm i pozitivně laděné skladby jako Sunsets, ale zvuk nového materiálu zůstane téměř neměnný.

Možná i proto se hodilo, že natáhlý závěr koncertu zpestřila jakási fanynka, která vstoupila na pódium, a jako by se nemetlo něco několik minut šeptala do ucha frontmanovi.



Začátek večera naopak zpříjemnili Britové Tender, kteří jsou v porovnání s hvězdou večera mladší, míň sladcí a dynamičtější. Zato na té originalitě ještě mohou pracovat. 

text: Alena Bílková, foto: Jan Kuča

Témata: Cigarettes After Sex, koncerty, Rock Café, Tender

3,00

čtenáři

hlasuj
zavřít