Na co se těšit v červenci: Rammstein zapálí Prahu, The Cure míří na Colours, Ed Sheeran vystoupí dvakrát

Vydáno 01.07.2019 | autor: Aleš Harazim

Máme tu červenec, léto je v plném proudu, což znamená, že za živou hudbou se chodí převážně ven. Pojďme si shrnout zajímavé, bizarní, velkolepé a ohnivé akce, které by žádnému fanouškovi neměly uniknout.

Na co se těšit v červenci: Rammstein zapálí Prahu, The Cure míří na Colours, Ed Sheeran vystoupí dvakrát Na co se těšit v červenci: Rammstein zapálí Prahu, The Cure míří na Colours, Ed Sheeran vystoupí dvakrát


Low
MeetFactory, Praha
2. 7. 

Nikdo je pořádně nezná a přitom jde o jednu z nejdůležitějších hudebních událostí července? No jasně! Je to kapela, kterou tvoří manželský pár Alan Sparhawk a Mimi Parker a hrají něco, co by se dalo nazvat asi jako vazbící indie rock. Existují už od roku 1993, nejsou moc známí, ale jakmile si je poslechnete, hned se zamilujete. Alespoň pokud chcete, aby vám hudba dávala něco víc - emoce, zážitek. Poslední album je trochu těžší na poslech, ale o to silnější. A ano, klidně tu můžou být po boku Rammstein a Eda Sheerana. Proč ne? 


Rock for People
Hradec Králové
4. 7. - 6. 7.

O letošním Rock for People jsme toho už napsali opravdu hodně. Jen si to zkuste u nás na webu vyhledat. Takže nemá smysl znovu připomínat, že byste měli v Hradci vidět kapely jako Manic Street Preachers, Franz Ferdinand nebo tančit v brutálním kotli na Bring Me the Horizon. Spíše nenápadně zkusíme upozornit na pár skvostů, které byste v tom line-upu možná přehlédli, ale neměli byste. Tommy Cash, týpek, který má nejsprostší a nejujetější videoklipy. Pale Waves, goth popová kapela, která zní, jako když spojíte Taylor Swift a The Cure. Idles, jedna z nejlepších koncertních punkových formací. A takhle bychom ještě mohli pokračovat. Nebojte, budeme, a to brzy v samostatném článku.

TOP 10 letních open airů: Dorazí Rammstein, Metallica nebo Ed Sheeran, brány otevřou Rock For People i Colours of Ostrava


Ed Sheeran

Letňany, Praha
7. 7.  a 8. 7. 

To je ten zrzavý chlapík, u kterého byste se nedivili, kdyby se postavil na ulici, pomocí toho svého zařízení na loopy a efekty něco zahrál na kytaru, do futrálu od ní pochytal pár drobných a zase odešel. Z nějakého důvodu se z něj ale stala absolutní megastar srovnatelná snad jen... Hm, těžko říct. Justin Bieber? No, s tím už má písničku, takže je asi víc než Justin. Ed Sheeran je takové zjevení. Skutečně talentovaný hudebník, který umí vytvořit hit, a tak nevadí, že je sám, jen s kytarou, a stejně vyprodává arény. U nás dokonce vyprodává Letňany s takovou vervou, že se musejí konat dva koncerty za sebou. 

Ed Sheeran přidává v Praze druhý koncert! Vidět ho chtějí desítky tisíc lidí


Masters of Rock
Areál likérky Rudolf Jelínek, Vizovice
11. 7. - 14. 7. 

Pokud rádi pohazujete hřívou, neustále vymršťujete do vzduchu ruku s paroháčem a vůbec milujete pořádnou, tvrdou muziku, pak Masters of Rock určitě znáte, protože jde asi o největší přehlídku rocku a metalu u nás. Tentokrát přijedou takové hvězdy jako Within Temptation, Dream Theater, Uriah Heep, Tobias Sammet's Avantasia, Steel Panther, Soulfly... Sakra, to bychom mohli vyjmenovávat ještě docela dlouho. Prostě všechny relevantní bandy, které zrovna koncertují. 

 

Létofest
od 12. 7. po celé léto

Marek Ztracený rozšíří kapelu o dechovou sekci, Wanastowi Vjecy dorazí s novým playlistem, kam zařadí dlouho nehrané písničky, Mig 21 a Divokej Bill naopak do repertoáru přidají úplně nové, zatím nenahrané skladby. To slibují kapely, které zahrají na letošním třetím ročníku Létofestu. V průběhu léta se během dvou dnů v Pardubicích, Českých Budějovicích, Olomouci, Ostravě, Brně, Plzni, Karlových Varech a Liberci představí mimo jiné: Divokej Bill, Horkýže Slíže, IMT Smile, Pražský Výběr, Xindl X, UDG a další. Akce nabízí také zajímavý doprovodný program, kvalitní občerstvení nebo podporu lokálních kapel v každém městě.


Creepy Teepee 2019
Kutná Hora
12.7. - 14.7. 

Máte rádi bizáry? Máte rádi kapely, o kterých jste jakživ neslyšeli? Chcete objevovat novou, divnou muziku? Právě pro vás je hipstersky bizarní festival Creepy Teepee, který se kadoročně koná v Kutné Hoře a přiváží kapely, které nikdo nezná, ale čas od času se mezi nimi objeví nějaký skvost. Na festival se vejde jen tisíc lidí, pokud jste si nekoupili lupeny v předprodeji, vyjdou vás dost draho (teď zhruba 2200 Kč) a zahrají tam lidé jako Advance Base, Dan Deacon, Englesia a spousta dalších, o kterých jste jakživ neslyšeli. Ale to přeci nevadí. Můžete objevovat! 


Rammstein

Eden Aréna, Praha
16. 7. - 17. 7. 

Když zvládne stadion naplnit Ed Sheeran, je jasné, že to u nás dokážou i Rammstein. Češi totiž milují Rammstein. Proč myslíte, že o nich tak často píšeme? Na současné turné k nové desce se jim podařilo podobně rychle vyprodat jen pár koncertů v Německu. Naštěstí si nás váží natolik, že zahrají dva dny za sebou, aby se na každého dostalo. Co jsme tak viděli, při koncertech se bude hodně používat oheň. Jako vážně hodně. Shoří vám oční bulvy. 

Jak vypadá nové turné Rammstein, na které se můžeme těšit v Praze? Je plné ohně a efektů


Colours of Ostrava
Dolní Vítkovice, Ostrava
17. 7. - 20. 7. 

Buďme rádi za Colours of Ostrava. Sice trošku vyrostly díky Agrofertu, ale nemějme jim to tolik za zlé. Teď už se s ním tolik nekamarádí a díky tomu, jak dokázaly vyrůst, je to festival s asi největším rozpočtem u nás. Jen tak někdo si nemůže dovolit přivézt The Cure nebo Florence And The Machine. Kromě velkých hvězd ale umí pozvat i budoucí velké hvězdy - vsaďte se, že třeba taková Rosalía bude za chvíli vyprodávat velké haly. 


Footfest
Želeč u Tábora
18.7. - 20.7. 

Pořád sem dáváme nějaké megalomanské akce, kde budou hordy lidí, takže pokud chcete trošku hudebního relaxu v krásné Želeči u Tábora, můžete zavítat na Footfest. Dobře, taky to není žádná malá akce, protože tam zahrají nejlepší skáčkaři Ska-P, Britové The Toy Dolls nebo irští Therapy?, z českých kapel zase Olympic, Mig 21, Škwor a další. 

Footfest 2019: Více zahraničních kapel v čele se Ska-P nebo Therapy? a spousta novinek v Želči u Tábora


Nick Mason & Saucerful of Secrets
Velký sál Lucerna, Praha
25. 7. 

Nick Mason je chlápek, který patří mezi zakládající členy Pink Floyd. Takže se dá říct, že maličký kousek Pink Floyd v sobě bude mít i koncert v pražské Lucerně. To zní dost lákavě, ne? Přijede spolu se svou kapelou Saucerful of Secrets, která vznikla v roce 2018 a hraje ranou tvorbu "Floydů". Zaměřuje se zejména na písně z let 1965 až 1972, předtím než vyšlo Dark Side of the Moon, a kapela jela na brutální experimentální psychedelické vlně. 

Text: Aleš Harazim

Témata: Low, Rock for People, Rammstein, Ed Sheeran, Masters of Rock, Creepy Teepee, Colours of Ostrava, Footfest, Nick Mason, Pink Floyd, Létofest

zavřít