TOP 7 zahraničních alb podzimu: O slovo se hlásí například Muse, The 1975 či Avril Lavigne

Vydáno 05.10.2018 | autor: Dominik Pavliš

I na podzim tohoto roku vychází spousta nových alb, která obohatí naše playlisty. Českým trhákům podzimu jsme se už věnovali - připomeňte si první i druhý díl našeho přehledu. Ve výběru zahraničních novinek najdeme například novou desku Muse, kteří se s čerstvým materiálem příští rok podívají i do Prahy, indie-rockové The 1975 či comebackové album Avril Lavigne.

TOP 7 zahraničních alb podzimu: O slovo se hlásí například Muse, The 1975 či Avril Lavigne TOP 7 zahraničních alb podzimu: O slovo se hlásí například Muse, The 1975 či Avril Lavigne

Selena Gomez – doposud neznámo

Americká zpěvačka, ale i módní návrhářka Selena Gomez oznámila, že se její nová deska, u které zatím není znám název ani konkrétní datum vydání, bude lišit od všeho, co doposud nahrála, včetně skladby Back To You z oblíbeného seriálu od Netflixu 13 Reasons Why. Celkový zvuk bude údajně více funky a celý koncept se bude týkat jejího osobního života. Od její poslední desky Revival uplynuly již dva roky a ve zpěvaččině životě se mnohé událo - například podstoupila transplantaci ledviny. Uvidíme tedy, jestli se i tato událost promítne do nových skladeb. Soudě dle jejího instagramového účtu, kde sdílí již příjemné okamžiky, je zpět v plné síle. 

 

Twenty One Pilots - Trench (5. října)

Duo z Ohia se stalo obrovským hitem a těší se opravdu velké a po celém světě rozprostřené fanouškovské základně. Již tři roky uplynuly od vydání jejich poslední studiové desky Blurryface a nyní je nový přírustek do rodiny Twenty One Pilots na spadnutí. Z nové očekávané desky již fanoušci mohli slyšet skladby My Blood, Levitate, Jumpsuit a Nico And The Niners, z nichž ke dvěma posledním jmenovaným již vyšly videoklipy. Dobrá zpráva pro české publikum také je, že v rámci jejich The Banditø Tøur zavítají 16. února 2019 do pražské O2 areny.

Twenty One Pilots zahrají v únoru v O2 areně, dovezou novou desku

 

– Forever Neverland (19. října)

Třicetiletá zpěvačka vystupující pod zkratkou , což jsou její iniciály a zároveň v dánštině vyjadřují výraz "dívka" nebo "panna", vydává po čtyřech letech svou druhou studiovou desku. Po prvním albu No Mythologies to Follow následovalo několik singlů a v roce 2017 spatřilo světlo světa šestiskladbové EP When I Was Young se stejnojmenným hitem, ke kterému byl natočen i videoklip. Fanoušci mohli vidět živé vystoupení na letošním Aerodrome festivalu v Panenském Týnci. Doufejme tedy, že do našich končin zavítá i s novou deskou.

 

Muse - Simulation Theory (9. listopadu)

Angličtí stadionoví rockeři Muse se hlasitě a hrdě hlasí o slovo s novým albem Simulation Theory, na kterém se budou opírat do karikaturních částí svých osobností. Z této nové desky již vzešlo pět písní - Pressure, The Dark Side, Something Human, Thought Contagion a Dig Down, které předvídají, že by album mohlo dopadnout na jedničku. Zdá se, že kapela pochopila, že nejvíce baví, když se nebere tolik vážně.

Muse se s novým albem Simulation Theory vrátí do Prahy!

 

The 1975 – A Brief Inquiry Into Online Relationships (30. listopadu)

Skupina má na kontě doposud dvě dlouhohrající alba - The 1975 z roku 2013 a o tři roky mladší, avšak originálnějším názvem pojmenované I Like It When You Sleep, for You Are So Beautiful Yet So Unaware of It. A k tomu ještě čtyři EP. Tři singly z nové desky se jmenují Give Yourself a Try, Love It We Made It a TOOTIMETOOTIMETOOTIME a naznačují ambicióznější zvuk s ještě větším zaměřením na electropop. Zdá se, že se skupina snaží posouvat své hranice, avšak v posledním jmenovaném singlu, kde využívá autotune, můžeme jen spekulovat, do jaké míry je to dobře. Nechme se tedy překvapit, co si pro nás kapela přichystala.

LIVE: Mistři image The 1975 zaujali Prahu i hudbou

 

 

 

Mariah Carey – doposud neznámo

Popová diva vydala svou poslední desku Me. I Am Mariah... The Elusive v roce 2014 – album bylo plné jejích největšíh hitů. První singl z připravovaného alba s názvem With You vychází dnes, 5. října. Předtím se ale fanoušci těšili i ze singlu GTFO, který vyšel nedávno a byl k němu natočen i videoklip. Konkrétní datum ani název nového alba zatím nejsou známy, ovšem jisté je, že to bude na podzim tohoto roku.

 

Avril Lavigne – doposud neznámo 

Zpěvačka se s novou deskou připravuje na svůj pěvecký návrat - nedávno na svých webových stránkách zveřejnila dlouhý a obsáhlý status, ve kterém oznámila singl s názvem Head Above Water. Ten nedávno vyšel a drží se na mainstreamové vlně popu. Avril Lavigne vysvětlila, že tato píseň byla první, kterou napsala v posteli poté, co "přijala smrt", když bojovala se zákeřnou nemocí. Deska, která ještě zatím nemá název, bude pravděpodobně nabízet drsnější a upřímné vhledy do jejího osobního života.

text: Dominik Pavliš

Témata: alba podzimu, Twenty One Pilots, Selena Gomez, Mariah CareyMuse, Avril Lavigne, The 1975

zavřít