LIVE Energičtí Billy Talent v Praze vzpomínali na Chrise Cornella i Chestera Benningtona

Vydáno 04.08.2017 | autor: Hana Bukáčková

Po loňském úspěchu na Aerodrome festivalu si Billy Talent na letošní srpen naplánovali další dvě dostaveníčka v České republice, v Olomouci a Praze. V našem hlavním městě opět dokázali, že si s českými fanoušky rozumějí. 

LIVE Energičtí Billy Talent v Praze vzpomínali na Chrise Cornella i Chestera Benningtona LIVE Energičtí Billy Talent v Praze vzpomínali na Chrise Cornella i Chestera Benningtona


BILLY TALENT
PIVOVAR STAROPRAMEN, PRAHA
3. 8. 2017

Billy Talent nepatří k největším světovým kapelám, spíš se drží v jejich stínu, to ale neznamená, že by hráli béčkově. Jejich koncerty jsou napěchované energií. Nejinak tomu bylo v České republice. Po loňské účasti na festivalu Aerodrome dali pro letošek přednost sólovým koncertům. V Olomouci si přizvali krom slibovaných Tigress ještě dvě kapely, v Praze si vystačili jenom s nimi. 

Na smíchovském nádvoří pivovaru Staropramen nastoupila předkapela s patnáctiminutovým zpožděním, takže pro ně zbylo asi dvacet minut čistého času. Švýcarští hodináři by se mohli od hlavní hvězdy učit, Billy Talent začali včas. Hned prvními tóny rázné Devil In the Midnight Mass z alba Billy Talent II, kterou povětšinou zahajují svůj koncertní set, se publikum dostalo do varu. Řízné riffy a ostrý hlas frontmana Benjamina Kowalevicze včetně jeho ječáku, ze kterého jde až mráz po zádech, je to, co dělá z punk-rocku téhle kanadské bandy neopakovatelný požitek. 

TOP 5 hitů Billy Talent: O krachujících vztazích, drogách a nenaplněných snech

Billy Talent rozhodně dokážou překvapit i po mnoha letech hraní. Loňský rok patřil nové desce Afraid of Heights, která se nesetkala u kritiků s výraznými ovacemi, jak tomu bylo u prvních alb. Novinky pochopitelně prostoupily i do playlistu. 

HOKEJOVÁ RIVALITA I VZPOMÍNKA NA LEGENDY

Od začátku byla znát obrovská sehranost celé kapely, písně z poslední desky se samozřejmě střídaly s největšími hity. Provázanost staršího i novějšího materiálu byla na vysoké úrovni. Nejvíce energie měl jednoznačně frontman Benjamin, který se nadšeně přesouval z jednoho konce pódia na druhý, nešetřil gesty radosti. Nechybělo ani zavzpomínání na hudebníky Chrise Cornella a Chestera Benningtona, kteří nás dobrovolně a předčasně opustili.

Chester Bennington bojoval se svými démony z dětství celý život

Přibližně v polovině vystoupení zazněla populární písničky Rusted from the Rain a poté Surrender, postupem času byly následovány peckami Saint Veronika, Surprise Surprise, Devil on my Shoulder nebo nejočekávanější Fallen Leaves či Red Flag v přídavku. 

Výborný zvuk jen umocňoval atmosféru a fanouškovskou euforii z koncertu. Tu zpěvák Benjamin okořenil i špičkováním na téma rivality v hokejových zápasech mezi českým a kanadským národem.

Text: Hana Bukáčková, foto: Hana Poláchová (koncert v Praze), Jiří Staněk (koncert v Olomouci)

Témata: Billy Talent, Benjamin Kowalevicz, Linkin Park, punk

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít