Linkin Park pracují na nových písních

Vydáno 29.04.2020 | autor: redakce

Budou tomu tři roky, co zpěvák Chester Bennington spáchal sebevraždu. Spolu s ním se odmlčeli také Linkin Park, jenže podle basáka Davea „Phoenixe" Farrella tohle ticho nemusí být věčné.

Linkin Park pracují na nových písních Linkin Park pracují na nových písních

Hráč na basu Dave "Phoenix" Farrell, který se k Linkin Park připojil krátce po založení v roce 1996, v aktuálním rozhovoru uvedl, že kapela pracuje na novém materiálu.

Slavné kapely předtím, než prorazily: Dlouhovlasý Chester z Linkin Park i opravář telefonů Pepa Vojtek z Kabátu

„Skládání a nahrávání jsme se věnovali vlastně už předtím, než tohle (lockdown) všechno začalo. Teď se čas od času potkáme na videochatu, abychom si spolu dali oběd nebo si jen řekli čau. Není ale samozřejmě možné, abychom se sešli a pracovali spolu intenzivně,“ prozradil Farrell v rozhovoru pro podcast Dan Really Likes Wine.

Dodal také, že každý v těchto dnech doma pracuje alespoň na svých vlastních nápadech. Farrell už přibližně rok a půl hraje na bicí, chtěl prý zkusit něco nového.

VIDEO: Mike Shinoda z Linkin Park se na svém EP vyrovnává se smrtí Chestera Benningtona

Nejviditelnějším členem Linkin Park byl v posledních letech Mike Shinoda, jenž byl Chesteru Benningtonovi kreativním partnerem. Předloni Shinoda vydal EP Post Traumatic a objel s ním svět na turné, během něhož vystupoval pouze sám s různými nástroji.

Jak Mike Shinoda pracuje, ukázal při streamech CoronaJam ze svého domácího studia.

„To je těžká otázka. Myslím, že nejjednodušší odpovědí je prostě říct, že nevím,“ zamýšlel se před dvěma lety Farrell v rozhovoru pro Sirius XM nad otázkou, zda Linkin Park ještě někdy vydají album. 

„Je nás pět a všichni se pokaždé strašně rádi vidíme. Popravdě, vídáme se docela často. Myslím, že jednou spolu budeme zase dělat hudbu. Všichni chceme,“ dodal. Sama kapela žádné oficiální stanovisko o nové hudbě nebo plánech do budoucnosti neoznámila.

red

Témata: Linkin Park, Chester Bennington, Mike Shinoda

zavřít