LIVE: Mike Shinoda v Praze prošel terapií. Zazpíval i duet s Lenny

Vydáno 20.03.2019 | autor: Andrea Černá

Mike Shinoda, stěžejní postava Linkin Park, představil ve Foru Karlín své sólové album Post Traumatic. Kromě této desky zazněly v Praze v upravené podobě písně od jeho domovské skupiny a Shinodova hiphopového projektu Fort Minor. Jako předskokanka vystoupila Lenny.

LIVE: Mike Shinoda v Praze prošel terapií. Zazpíval i duet s Lenny LIVE: Mike Shinoda v Praze prošel terapií. Zazpíval i duet s Lenny


MIKE SHINODA
FORUM KARLÍN, PRAHA
11. 3. 2019
(fotografie jsou ilustrační)

Shinoda vydal desku Post Traumatic v návaznosti na tragickou smrt svého kolegy a kamaráda Chestera Benningtona, který v červenci roku 2017 - jen pár týdnů po koncertě v pražských Letňanech - spáchal sebevraždu. Album vyšlo o rok později, v červnu 2018, a Shinoda za něj sklidil pozitivní ohlasy. Ukázal, že obstojí jako kytarista, klávesista a zpěvák v jedné osobě i bez velké kapely za zády.

TOP 10 zahraničních alb roku 2018: Paul McCartney, Mike Shinoda, Robyn i Judas Priest

Kdo se ve Foru Karlín bál depresivního koncertu, byl mile překvapen. Shinoda sice desku a celou Post Traumatic tour pojal jako formu terapie, ale večer vyzněl v pozitivním duchu. To ovšem neznamená, že by mu chyběly emoce.

Jako předskokanka zazpívala Lenny, která se hned přiznala, že na Linkin Park vyrostla. O to větší čest pro ni musel být fakt, že si ji v průběhu jejího půlhodinového setu Shinoda natáčel na svůj Instagram a po celou dobu v zákulisí pokyvoval hlavou do rytmu. V devět hodin večer už nadešel čas pro vystoupení Mikea Shinody v doprovodu jeho bubeníka a klávesisty. Setlist byl skvěle namíchaný, takže na své si přišli všichni.

Zazněly jak Shinodovy písně Crossing a Line, Over Again nebo Hold It Together, tak songy z repertoáru Linkin Park od Papercut přes Castle of Glass po Bleed It Out. Publikum sice musel Shinoda občas trochu rozhýbat, ale jinak byli fanoušci připraveni - ať už cedulemi "welcome back" při písní Welcome od Fort Minor, nebo vytištěnými portréty Shinody a Benningtona. Došlo i na dárečky létající na pódium, které se interpret nebál začít rozbalovat, zdobit jimi stage a obdarovávat spoluhrající parťáky.

Mezi nejdojemnější okamžiky koncertu patřily hned po sobě jdoucí Numb a In the End, které Shinoda odehrál sám v komorní verzi, zarapoval si svou část a Chesterovy party nechal odzpívat davem. Během přídavku pak dokonce byla pozvána na stage Lenny, která si s ním střihla Make It Up As I Go. Nervozita byla na zpěvačce trochu znát, ale není se čemu divit - vždyť zpívala s oblíbenou světovou hvězdou. 

Suverénní Mike Shinoda skákal z jednoho konce pódia na druhý až do závěrečné Running From My Shadow, která ukončila téměř dvouhodinový zdařilý koncert.

text: Andrea Černá, foto: David Webr (Aerodrome 2017)

Témata: Mike Shinoda, Post Traumatic, Chester Bennington, Linkin Park, Lenny

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít