V Chapeau Rouge se bude řvát za slávu: Lazer Viking a Cigarette Syndrome podpoří začínající kapely

Vydáno 12.09.2018 | autor: redakce

V rámci projektu Scream For Fame, který podporuje mladé kapely v jejich kariérním rozvoji, se koná první velký koncert. Ten má za cíl spojit již zúčastněné skupiny s většími, již zaběhnutými projekty, aby dostaly potřebné rady a zpětnou vazbu. Akce se uskuteční v pražském Chapeau Rouge 21. září.

V Chapeau Rouge se bude řvát za slávu: Lazer Viking a Cigarette Syndrome podpoří začínající kapely V Chapeau Rouge se bude řvát za slávu: Lazer Viking a Cigarette Syndrome podpoří začínající kapely

Jedním ze dvou zaběhlých projektů je Lazer Viking, dílo Jakuba Kaifosze z kapely Wild Tides. Pro představení této one man show je nejlepší nechat mluvit jeho tvůrce: "Lazer Viking je pomník rock’n’rollovýmu neumětelství, přehnaný glamový pompéznosti a absolutnímu kýči současnýho punku, kterej má tu drzost se ještě brát vážně. Zvuk do posledního tónu vykradenej z oaklandský young oldies a bubblegum queer-garage scény, všechno na čtyři a texty vyzdvihující krásu lidský průměrnosti v její největší špíně." Nezbývá než poslechnout.

Klub Chapeau Rouge slavil 99. narozeniny v punkovém stylu, koncertu Visacího zámku předcházel průvod

Druhým projektem, který má podat pomocnou ruku mladým kapelám, je čtyřčlenná parta Cigarette Syndrome. Byla založena v roce 2015 Leo Cmarkem a Petrem Jirsákem, kteří oba zpívají a hrají na kytaru, bubeníkem Petrem Mrázkem a baskytaristou Janem Voběrkem. Její zvuk se dá přirovnat ke grungeovým formacím, jako byla například Nirvana, Mudhoney nebo Local H. Po vydání vlastnoručně nahrané desky v řijnu 2015 se stali známou součástí pražské undergroundové hudební scény. Jejich debutové studiové EP Disabled vyšlo přesně o dva roky později.



Jednou ze dvou mladých kapel, které se objeví v pátek 21. 9. na pódiu, je Manu Destra, která se dala dohromady za účelem zčeření vod české scény. Na podzim roku 2017 se pětice neklidných jedinců rozhodla vybouřit svou energii v novém uskupení. Ačkoliv si všichni členové prošli mnohými skupinami různých žánrů, stále nenacházeli to, co by je vystihovalo. Proto se rozhodli spojit své síly a na vlně tanečních groovů a elektronických zvuků vytvořit něco nového, přesně podle jejich gusta. Výsledkem se stala zajímavá směs popu, electra, jazzu a swingu, která se nesmí minout.



Druhým do party je tříčlenný soubor Again., který společně hraje od roku 2017. Jak o sobě rádi říkají, hrají vesele o smutných věcech. Jejich zvukový projev připomíná svým zkreslením indie alternativu osmdesátých let. Jejich vzory jsou The Cure, Sonic Youth, Dinosaur Jr., My Bloody Valentine, Placebo nebo Smiths. Jejich vystoupení jsou vždy plné energie, a proto je velmi důležité je nepropásnout.

tz, jm

Témata: Chapeau Rouge, Scream For Fame, Lazer Viking, Cigarette Syndrome, Again., Manu Destra

zavřít