Zemřel rapper Prodigy z dua Mobb Deep, které proslulo v devadesátých letech. Bylo mu 42 let

Vydáno 21.06.2017 | autor: redakce

Po koncertě v Las Vegas musel být rapper Prodigy hospitalizován, jeho stav se však už nezlepšil a v úterý zemřel. Smutnou zprávu potvrdil jeho agent s tím, že přesná příčina smrti zatím není známa. Rapper od narození bojoval se srpkovitou anémií, právě kvůli komplikacím spojeným s ní musel být převezen do nemocnice. 

Zemřel rapper Prodigy z dua Mobb Deep, které proslulo v devadesátých letech. Bylo mu 42 let Zemřel rapper Prodigy z dua Mobb Deep, které proslulo v devadesátých letech. Bylo mu 42 let

Prodigy spolu se svým kolegou - producentem Havocem - zažil pod značkou Mobb Deep kariérní vrchol v devadesátých letech, kdy se stali představiteli hardcore hip hopu. Jejich největší hity se jmenovaly Shook Ones Pt. II nebo Survival Of The Fittest. Za kultovní je mezi příznivci žánru považováno album The Infamous. 

Prodigy z Mobb Deep je na svobodě, o vězení napíše knihu

V novém miléniu popularita dvojice klesla, protože ve své tvorbě stále víc inklinovala k mainstreamu, což se nelíbilo vyznavačům jejich původního směru. O Mobb Deep se mluvilo v souvislosti se sporem s Jay-Z a v roce 2007 byl dokonce Prodigy poslán na tři a půl roku do vězení za nelegální držení zbraně. 

vložte odkaz, text nemažte

Poslední album The Infamous Mobb Deep vyšlo v roce 2014, nezaznemanalo všek větší ohlas. 

Témata: Mobb Deep, Prodigy, rap

zavřít