TOP 10 nejpamátnějších koncertů první poloviny roku 2017: Rammstein, Foo Fighters i loučení Chestera z Linkin Park

Vydáno 24.07.2017 | autor: redakce

První polovina roku 2017 byla v České republice koncerty velkých zahraničních hvězd mimořádně nabitá. Desítku těch opravdu nezapomenutelných vystoupení si připomeňte v našem přehledu. Nezbývá než doufat, že druhá polovina roku nabídne v koncertních sálech minimálně stejně silné zážitky. 

TOP 10 nejpamátnějších koncertů první poloviny roku 2017: Rammstein, Foo Fighters i loučení Chestera z Linkin Park TOP 10 nejpamátnějších koncertů první poloviny roku 2017: Rammstein, Foo Fighters i loučení Chestera z Linkin Park


GREEN DAY

Plameny, jiskry, hadice s vodou i fanoušci na pódiu. Tak vypadal návrat zasloužilých divochů z Green Day po necelých sedmi letech, kdy se na totožném místě, jen o pár desítek metrů vedle, ukázali našemu hlavnímu městu naposledy. Zvuk byl masivní, bezchybný a krásně čistý od první noty. Zpěvák Billie Joe Armstrong dokonce pozval jednoho z fanoušků na pódium, který jej tak silně a bezprostředně okamžitě objal, jako by právě viděl svého otce vracejícího se po letech z války. Nechyběla ani kritika Donalda Trumpa. Nezbývá než doufat, že až k nám příště přijedou, nebude už rok 2023. (Jan Trávníček)

LIVE: Pop-punkoví nestoři Green Day ohromili Prahu zničující show

LP 

Její singl Lost On You, který napsala po rozchodu s přítelkyní, kraloval českému éteru a způsobil, že oba pražské koncerty v Roxy byly vyprodané v řádu minut. LP odzpívala a odehrála svých 75 minut tak, že v divácích vyvolávala všelijaké pocity - jen ne nudu. Její element je v pop music něčím novým a rozhodně obohacujícím. A vzhledem k tomu, že nadšení fanoušci ještě 10 minut po koncertě hlasitě vytleskávali zpěvačku zpět na pódium, přestože bylo jasné, že po dvou přídavcích má Laura první pražskou misi splněnou, o dalším osudu tohoto fenoménu netřeba pochybovat. LP se v popu určitě neztratí. (Josef Martínek)

LIVE: Charismatická LP v Praze - Něco na téhle Lauře je. V popu se určitě neztratí

KORN

Korn na pódiu strávili skoro hodinu a půl. Rozhodně jim nelze upřít, že by něco vynechali, ale mohl se dostavit dojem, že jejich vystoupení působí trochu roztahaně. Možná do tohoto času šlo nacpat víc. Každopádně zaznělo vše, co si publikum žádalo. Od kultovní Freak On Leash až po materiál z jejich povedeného posledního studiového alba. To je jasným důkazem, že když vás někdo chce odepsat a donutit, abyste prodali kytary a odešli do hudebního důchodu, nahrajte boží album, které posadí kritiky na zadek. Všechny, i ty, co se zrovna hudební publicistice nevěnují. (David Stoklas)

LIVE: Korn v Praze: Legendy, které stále srší energií

KISS

Američtí Kiss poprvé ve své kariéře přijeli na jih Moravy, aby v jeho centru ukázali, jak se dělá pravá show. Postavili pódium na stejném místě, jako před několika lety jejich souputníci The Rolling Stones. Přišlo se podívat asi pětadvacet tisíc lidí. Někteří z nich byli skvěle namalovaní a vystrojení stejně jako hlavní hvězdy večera. Brno opravdu dostalo pořádnou dávku rokenrolu, a pokud "Kissákům" zdraví dovolí, na sto procent je v Česku uvidíme i za dalších pár let. (Karel Prchal)

LIVE: Kiss dobyli Brno. Na 25 tisíc lidí chrlili oheň a plivali krev

DEPECHE MODE

Vydání desky Spirit a následné turné bylo pro Depeche Mode více než dobrým důvodem pro již desátou návštěvu České republiky. Úkol? Vyprodat stadion, představit nové písně a zároveň zahrát největší hity, které jsou i u nás kultovní již od osmdesátých let minulého století. A tak se i stalo. Mise splněna. Další zastávka je v plánu hned na příští rok - už 31. ledna hity "Depešáků" rozezní O2 arenu. (Daniel Maršalík

LIVE: Depeche Mode v Praze - Černá revoluce v Edenu

RAMMSTEIN

Německá úderka se do hlavního města vrátila po šesti letech a i tentokrát o ni byl obrovský zájem. Eden byl vyprodán dokonce dvakrát, nepřekvapivě ale nezanedbatelnou část fanoušků - podobně jako tehdy v O2 areně - tvořili hlavně Němci.  Rammstein v Praze potvrdili svou výlučnost v tvrdě rockovém světě a i přes několik výtek dokázali bez potíží strhnout desetitisíce fanoušků na svou stranu. Jejich dovednosti v rámci pyrotechniky se zdají být nedostižné. (Jan Trávníček)

LIVE: Pekelně plamenní Rammstein v Praze stříleli rachejtle vysoko nad Eden

vložte odkaz, text nemažte

LINKIN PARK

V Praze Linkin Park koncertovali jen několik týdnů před nečekanou smrtí zpěváka Chestera Benningtona. Několik hlavních písní z posledního, médii i fanoušky stále diskutovaného, alba One More Light kapela proložila těmi největšími hity svojí dlouholeté kariéry, a i přes poměrně širokou žánrovou propast mezi jednotlivými písněmi působila show naprosto uceleným dojmem. I klidnější nové písně se totiž při živém provedení dočkaly bicích, kytar a elektronické podpory. (Matěj Chalupa)

LIVE: Linkin Park v Praze dokázali, že stále kralují pódiím. Aerodrome festival jim ležel u nohou

SYSTEM OF A DOWN

Bez řečí a hlavně naplno. To bylo hlavní krédo americko-arménské čtveřice System Of A Down, která se podruhé po svém návratu na přelomu let 2010 a 2011 vydala na další světové turné. Serj Tankian z pódia kázal sebejistě, zatímco Daron Malakian občas trošku zamečel. Možná to ale bylo spíše ne zrovna ideálním nazvučením, které se s narůstající stopáží nelepšilo. Jako celek dobrý, byť do určité míry trochu jednotvárný zážitek. Už by to prostě chtělo nový materiál. (Jan Trávníček)

LIVE: System Of A Down drtili Prahu kulometnou salvou songů

STING

Dost bylo hudebních hvězd, co se vlivem slávy utopily ve vlastní pýše. Zpěvák a baskytarista Sting na pražském Metronome festivalu předvedl, že vřelý projev v kombinaci s řemeslně přesným hudebním projevem je zkrátka sázka na jistotu. Během jeho devadesátiminutového vystoupení zazněly snad všechny známé hity. Nenasytné publikum z britského hudebníka dokonce dostalo i druhý přídavek. Nevypadalo to ale, že by se Sting musel do něčeho nutit. Od samého začátku na něm bylo vidět, že je v Praze rád. A Praha byla samozřejmě velice ráda, že je tu Sting. (David Stoklas)

LIVE: Sting v Praze rozdával úsměvy a bohaté dávky čirého muzikantství

FOO FIGHTERS

Rockoví velikáni Foo Fighters se po pěti letech vrátili do České republiky při turné, které předchází jejich chystané zářijové studiovce Concrete And Gold a také jen pár dní poté, co jako headlineři patřili k vrcholům věhlasného festivalu Glastonbury. Frontman Dave Grohl navíc na scénu pozval i zpěváka Killing Joke Jaze Colemana, částečně žijícího i v České republice, a společně vystřihli skladbu Requiem. Co chtít víc? Neskutečný nářez, tihle Foo Fighters. (Jan Trávníček)

LIVE: Božští Foo Fighters si v Praze přizvali nečekaného hosta

Témata: koncerty, Green Day, LP, Korn, Kiss, Rammstein, Depeche Mode, Linkin Park, System Of A Down, Sting, Foo Fighters

zavřít