Hvězdami nabitý hudební červen: V Česku zahrají System Of A Down, Sting, Linkin Park i Foo Fighters

Vydáno 01.06.2017 | autor: Hana Bukáčková

Po koncertně bohatém květnu, během kterého u nás hráli Rammstein, Depeche Mode či Deep Purple, přichází neméně nabitý červen. Během následujících třiceti dnů se u nás zastaví Foo Fighters, System of A Down, Good Charlotte, Sting, Linkin Park, Enter Shikari nebo Suzanne Vega - a to zdaleka není všechno. Přichází také čas festivalů. 

Hvězdami nabitý hudební červen: V Česku zahrají System Of A Down, Sting, Linkin Park i Foo Fighters System Of A Down jsou jednou z červnových koncertních hvězd


OKOŘ SE ŠŤÁVOU

Co: festival v pohradí malebné zříceniny
Kdy: 3. 6., zřícenina hradu Okoř

Dvě pódia, 14 hodin hudby bez přestávky, to slibuje hudební festival Okoř se šťávou, na kterém se představí Jelen, Wohnout, ATMO music, Rybičky 48, Sebastian či České srdce. Premiéru si zde odbudou Hana Zagorová a slovenská festivalová stálice Horkýže Slíže. V roli moderátora se představí Pavel Anděl a Petr Korál. V areálu bude stanové městečko zdarma pro návštěvníky festivalu a během akce můžete navštívit zřiceninu hradu Okoř.

Festival Okoř se šťávou představil časový harmonogram, hlavními hvězdami budou Jelen nebo Horkýže Slíže

HANS ZIMMER

Co: oskarový skladatel po roce v Česku
Kdy: 4. 6., O2 arena, Praha

Hans Zimmer, jeden z nejžádanějších skladatelů filmové hudby v Hollywoodu, se vrací do Evropy. Vystoupí se svou patnáctičlennou kapelou společně s orchestrem a sborem. Jeho vystoupení představuje mnohovrstevnatý zážitek, provede nás svojí tvorbou napříč několika jejími dekádami. Koncerty budou rozděleny do dvou částí, z nichž první zahrnuje některé skladby z klasických filmových hitů, jako jsou Gladiátor, Lví král, Piráti z Karibiku. Druhá část uvede inovované verze slavných skladeb (z Temného rytíře, Počátku apod.). 

LIVE: Když protne Hans Zimmer fantazii s realitou

DIVOKEJ BILL

Co: turné k nové desce Tsunami
Kdy: celý červen (a poté i po zbytek léta) po České republice

Celkem dvacet tři koncertů připravila úvalská kapela Divokej Bill pro své příznivce během léta. Jejich turné přinese kromě osvědčených hitů i hodně novinek z jejich aktuálního alba Tsunami. Turné začalo 25. května v Plzni. Skupina si pro plánované koncerty připravila na míru vyrobené pódium doplněné o velkou ledkovou stěnu s videoprojekcí a systémem, který na místě sestřihá a smíchá jak dopředu připravené záběry, tak aktuální obrázky ze scény. 

Divokej Bill interview: Tsunami bude, až projedeme celou republiku a zvalchujeme ji

METALFEST

Co: 8. ročník mezinárodního metalového festivalu
Kdy: 2. - 4. 6., Amfiteátr Lochotín, Plzeň 

Tři dny plné té nejlepší světové metalové muziky, zábavy a pohody, to je Metalfest, který vloni zaznamenal rekordní návštěvnost. Na Metalfestu se spojí dvě výrazné ženské osobnosti. Exkluzivní festivalovou show předvedou Tarja Turunen, která nedávno vystoupila v České republice, a Sharon den Adel z Within Temptation. Další hvězdou budou švédští Hammerfall, kteří hráli i na vůbec prvním ročníku Metalfestu v roce 2010. Vystoupí také Exodus, Avatar, Primal Fear a další. 

Metalové žně v roce 2017: Na Masters Of Rock přijede Sabaton, na Metalfest Tarja a Sharon den Adel

JAMROCK

Co: jubilejní 10. ročníh hudebního festivalu
Kdy: 8. - 11. 6.  Areál Pod Rozálkou, Žamberk

Již desátý ročník Jamrocku, který nese podtitul Tři dny života navíc, nás opět vezme do Žamberka, kde si pro letošek připravili program složený z toho nejlepšího, co tu máme na domácí scéně. Mezi učinkujícími jsou například Anna K., Aneta Langerová, Tomáš Klus, Marpo, Hentai Corporation, Vypsaná fixa, UDG, Wohnout, Michal Hrůza, Mig 21 a mnoho dalšího. Specialitou festivalu je koncert legendárních Walk Choc Ice v čele s Honzou Křížkem. Patří k málu koncertů, které letos po letech odehrají. 

Honza Křížek interview: Stýskalo se mi po tom živelným rock'n'rollu

AERODROME FESTIVAL

Co: pražský festival s hvězdným obsazením
Kdy: 11. 6., letiště Letňany, Praha

Pražský Aerodrome festival k nám v minulých letech dovezl hvězdy světového formátu, jako jsou například MetallicaSystem Of A DownKornBilly Talent, Bring Me The HorizonLimp Bizkit a mnoho dalších. Po loňském přesunu z produkčních důvodů do holešovické Tipsport arény se 11. června vrací jako open air, proběhne na letišti Letňany.  Headlinery jsou Linkin Park, kteří se do Prahy letos vrátí po rovných deseti letech. Přivezou nám novou desku One More Light, kterou se odklonili k popu. Mezi dalšími vystupujícími jsou Simple Plan, Machine Gun Kelly, Enter Shikari a Royal Republic.

Pět důvodů, proč vyrazit v červnu na Aerodrome festival: Linkin Park, Enter Shikari nebo Simple Plan

SYSTEM OF A DOWN

Co:  koncert skupiny kolem Serje Tankiana
Kdy: 12. 6., O2 arena, Praha

SOAD se vrací v rámci svého evropského turné po čtyřech letech vrátí do České republiky, aby se zde ukázali v původním složení.  Legendární skupina kolem Serje Tankiana vystoupí v Čechách už potřetí, naposledy u nás hrála v roce 2013 na pražském Aerodrome festivalu. Mluví se i o novém albu, čímž by pro fanoušky skončilo už 12 let trvající čekání. Poslední řadovka Hypnotize totiž pochází z roku 2005.

LIVE: System of a Down odehráli klubový koncert pod širým nebem

vložte odkaz, text nemažte

SUZANNE VEGA

Co: návrat oblíbené zpěvačky
Kdy: 14. 6. Divadlo Archa, Praha

Americká písničkářka Suzanne Vega se k nám vrací opět po roce, aby vystoupila 14. června, tentokráte zahraje v intimní atmosféře Divadla Archa. Zpěvačka, producentka, vypravěčka příběhů z newyorský ulic a "matka MP3" patří k nejvýraznějším postavám neo-folkového hnutí počátku 80. let. Její úspěšný debut Suzanne Vega z roku 1985 a následující deska Solitude Standing ji katapultovaly na pozici folkrockové hvězdy.

Suzanne Vega potěší Pardubice i Zlín: TOP 5 nejlepších písniček vypravěčky newyorských ulic

ALTER BRIDGE

Co: koncert amerických rockerů
Kdy: 14. 6., Forum Karlín, Praha

Alter Bridge pocházejí z Michiganu v Detroitu, u vzniku v roce 2004 stáli bývalí členové tehdy čerstvě rozpadlé formace Creed: kytarista Mark Tremonti, baskytarista Brian Marshall a bubeník Scott Phillips. Jako vokalista a kytarista se k mim připojil Myles Kennedy. Kapela, která od svého vzniku funguje v nezměněné sestavě, se prezentuje směsicí rocku a alternativního metalu. Během více než jedné dekády vydali After Bridge 5 studiových nahrávek, poslední titul s názvem Last Hero vyšel loni na podzim a kapela ho představí i na svém turné.

GOOD CHARLOTTE

Co: koncert pop-punkové kapely
Kdy: 16. 6., Forum Karlín, Praha

Americká pop-punková hudební parta Good Charlotte, která významně tvořila hudební historii na přelomu milénia, přivezou do Prahy nový materiál v podobě desky Youth Authority, s níž se loni po delší pauze vrátili na scénu. Šestá nahrávka, na níž si Good Charlotte přizvali Kellina Quinna či Simona Neila z Biffy Clyro, má co nabídnout. Banda kolem dvojčat Joela a Benjiho Maddenasi u nás zahraje počtvrté, vrací se k nám po šestileté odmlce a přivezou s sebou hosty State Champs a Issues. 

VOTVÍRÁK

Co: otevírací festival letošní sezóny
Kdy: 16.- 18. 6., letiště, Milovice

Festival, který se honosí podtitulem "Oficiální zahájení festivalové sezóny", je nabitý dvoudenním program na třech velkých scénách. Mezi hlavními lákadly jsou Pavol Habera & Team, Ewa Farna, Mandrage, Jaroslav Uhlíř, Dymytry či Škwor. Právě Pavol Habera se svým Teamem si zde odbude svoji premiéru. Krom tří pódií na vás čeká nonstop taneční zóna, spousta muziky a zábavy včetně kolotočových atrakcí. 

LIVE: Votvírák v sobotu ovládli UDG, Kryštof točili film

METRONOME FESTIVAL

Co: druhý ročník pražského festivalu
Kdy: 23. - 24. 6., Výstaviště, Praha

Loni debutující Prague Metronome Festival, jenž představil například Iggyho Popa nebo Foals, ukázal, že Praze velký open-air festival sluší. Nabitý line-up druhého ročníku Metronome Festivalu doplnili poslední interpreti. Vedle Stinga nebo GusGus zahrají v pátek londýnští The Veils. Sobotní program v čele s Kasabian a DJem Solomunem naopak obohatí legendární The Pretty Things. Diváky čeká na 40 jedinečných koncertů v srdci Prahy. Krom zahraničních hostů se představí špička české scény se speciálními vystoupeními, například David Koller, Monkey Business, Lenny, Ewa Farna či Klara And The Pop, která bude mít měsíc po porodu. 

Na Metronome festivalu řádil Iggy Pop, předvedli se i Kooks a Ella Eyre

UNITED ISLANDS OF PRAGUE

Co: alternativní festival v srdci Prahy
Kdy: 23. - 24. 6., Karlín, Praha

Festival United Islands of Prague se chystá na nejvýznamnější posun ve své historii. Letos své síly poprvé spojí s pražskou čtvrtí Karlín, která zároveň oslaví 200. výročí od svého založení. Všechna pódia se tak ve dnech 23. - 24. června přesunou z historického centra Prahy právě sem.V rámci festivalu oslaví své 25. výročí založení i humanitární organizace Člověk v tísni. Program festivalu United Islands představí ty nezajímavější objevy nejen z evropské hudební scény, vrací se tak ke svým kořenům. Vystoupí portugalští, k tanci provokující Throes + The Shine, čerstvý držitel dvou Andělů Thom Artway, speciální set předvedou The Tap Tap, svižné i zasněné kytary budou znít z pódia při setu Farewell Dear Ghost. A bude toho mnohem víc. 

LIVE: Na United Islands pohladili Teepee po duši, Circus Problem hráli pro šílence a Brodka nudila

PLACEBO

Co: excentrická kapela kolem Briana Molka
Kdy: 26. 6., BVV, Brno

Londýnská formace, která patří ke špičce alternativní scény a v loňském roce oslavila 20. výročí od vydání své první nahrávky, potvrdila na základě velkého fanouškovského zájmu návrat do ČR. Tentokrát se představí fanouškům v Brně. Placebo na turné představí zásadní skladby své dvě desítky let trvající kariéry. Londýnské trio, které patří ke špičce alternativní scény, představí i novinky, které by se měly objevit na novém albu.

LIVE: Placebo v Praze léčili emocemi - hlasitě a sugestivně

FOO FIGHTERS

Co: koncert rockové hvězdy po pěti letech v Praze
Kdy: 27. 6., O2 arena, Praha

Jedna z nejžádanějších rockových kapel současnosti Foo Fighters se vrátí po pěti letech do České republiky. Pražskou O2 arenu si Dave Grohl a spol. podmaní 27. června. V  rámci evropského turné se kvintet představí především na hudebních festivalech. Česká metropole bude patřit mezi několik málo měst, kde Foo Fighters vystoupí v rámci sólového koncertu, na němž zazní všechny zásadní skladby z dlouholeté kariéry těchto rockerů. Na letošek chlapci mají naplánovanou novou desku, tak uvidíme, jestli svůj slib dodrží.

TOP 10 nejočekávanějších zahraničních desek roku 2017: Depeche Mode, Foo Fighters, Marilyn Manson, Taylor Swift a další

THE DEAD DAISIES

Co: koncert legendy rock'n'rollu
Kdy: 29. 6., Lucerna Music Bar, Praha

Fanoušky čeká koncertní zážitek v podání mužů, co stáli u zrodu těch největších kapel hard-rockové scény. The Dead Daisies jako kapela fungují od roku 2013. Zatímco sami členové patří mezi nejlepší rockery této planety, společně pak ještě stihli spolupracovat s hvězdami jako jsou ZZ Top, Aerosmith, Lynyrd Skynyrd, Bad Company, INXS, The Cult, Judas Priest, KISS, Whitesnake nebo The Rolling Stones. Za sebou mají úspěšná alba The Dead Daisies, Revolución a v srpnu loňského roku vydali třetí titul Make Some Noise pod producentským dohledem Marti Frederiksena. 

Text: Hana Bukáčková

Témata: Okoř se šťávou, Metronome, Aerodrome, Sting, Linkin Park, Enter Shikari, Simple Plan, Good Charlotte, Divokej Bill, Metalfest, Hans Zimmer, Votvírák, Suzanne Vega, Jamrock, System of A Down, Foo Fighters, United Islands, Dead Daisies, Alter Bridge, Placebo

zavřít