TOP 7 hard'n'heavy desek roku 2018: Judas Priest, Nightwish nebo Avatar. Představí je i v České republice?

Vydáno 25.01.2018 | autor: Nicola Bernard

Připravovaných novinek pro rok 2018 není zrovna málo. Na své si přijdou obdivovatelé alternativního rocku, melodického metalu anebo milovníci drsných a tvrdých kytarových riffů. Novinkami se pochlubí Judas Priest, Joe Satriani, Nightwish a další.

TOP 7 hard'n'heavy desek roku 2018: Judas Priest, Nightwish nebo Avatar. Představí je i v České republice? TOP 7 hard'n'heavy desek roku 2018: Judas Priest, Nightwish nebo Avatar. Představí je i v České republice?

Joe Satriani - What Happens Next 

"Myslím, že jsem na desce zaznamenal takový tvrdší, ale sympatičtější groove, který jsem dělal už i předtím. Vyjádřil jsem rytmus rytmicky i harmonicky, a nemohl jsem odmítnout skutečnost, že se na desce podílel i Mike Fraser. Ten tomu dodal jedinečný zvuk, jehož dominantou je kytara, basa a bicí. Do toho trochu kláves," prozradil Satriani.
plánované datum vydání: leden 2018

LIVE: Joe Satriani byl v Praze strhující, zasloužil by ale větší kotel

Of Mice & Men - Defy

Kapela Of Mice & Men vydala své nové album Defy 19. ledna 2018 prostřednictvím Rise Records. Nosič je úplně prvním vydáním bez zpěváka Austina Carlile, který kvůli boji s nemocí musel skupinu opustit. Vokálů se ujal basák Aaron Pauley. Oficiálním singlem desky je Warzone. ,,Jsme nadšeni, že vydáváme novou desku. Píseň Warzon z nové placky nesoucí název Defy se opravdu povedla,“ prozradil Pauley. ,,Tato deska v nás evokovala především to, abychom se vrátili ke starším agresivnějším a živým zvukům,“ dodal. Placka obsahuje celkem dvanáct pecek. Tuto formaci jsme u nás mohli vidět spolu s In Flames a Five Finger Death Punch koncem listopadu v pražském Fóru Karlín. 
plánované datum vydání: 19. - 25. leden

W.A.S.P. - Re-Idolized (The Soundtrack To The Crimson Idol) 

Letos si připomínáme 25. výročí The Crimson Idol - legendárního příběhu Jonathana Aarona Steeleho. Tehdejší album hrdě představuje jednu z nejlepších autorských desek kapely. Údajně patří mezi sbírky všech právoplatných metalheads. Napalm Records ale nyní představuje  Re-Idolized, která by prý již zmiňovanou placku mohla lehce trumfnout. 
plánované datum vydání: 2. února 2018



Judas Priest
 - Firepower 

Firepower je podle zpěváka Roba Halforda neuvěřitelnou prací britského producenta Andyho Sneapa. ,,Náš producent může za to, že ta deska zní tak úžasně. On přesně ví, co dělá. Jsme si vědomi prvků, které jsou důležité pro Judas Priest, a co naše kapela potřebuje. A ví to i on. Proto nová placka zní jako nová, mladá, čerstvá a šťavnatá kapela. Vždycky jsme se snažili držet krok s tím, co se aktuálně v metalu děje. Opravdu jsem si jistý, že tenhle zvuk je tak dynamicky silný, že to naše fanoušky potěší," uvedl zpěvák. Lightning Strike je pro Halforda pecka s užitím bleskového elementu s vysokým nábojem, která udeří posluchače a roztrhává ho na kousky. V podobném duchu se ponese i celá nahrávka. Desku nám představí 12. června 2018 v plzeňské aréně, supportovat jim budou Megadeth.
plánované datum vydání: 9. březen 2018


Michael Schenker Fest - Resurrection 

Nové album legendárního německého kytaristy, kterého můžeme znát například ve spojitosti s formací Scorpions, bude vydáno 2. března 2018 prostřednictvím Nuclear Blast. Desku produkoval Michael Voss-Schön, který svou kooperaci netají ani s legendární Metallicou. Na albu se spolu se Schenkerem podílí i Steve Mann (kytary, klávesy), Ted McKenna (bicí) a Chris Glen (basa). Oficiálním videem a pozvánkou je singl Warrior, který představuje dojmy ze studiového nahrávání. ,,Warrior je jedním ze dvou alb, na kterých se objevují všichni čtyři hlavní zpěváci. Schenker napsal hudbu, zatímco texty napsal Michael Voss-Schön," prozradil na oficiálním webu management. "Když mi Michael Voss-Schön ukázal své lyrické a vokální nápady, okamžitě jsem si uvědomil, že všichni čtyři zpěváci by měli být zapojeni," prozradil Schenker. "Jsem skutečně fascinován výsledkem. Různé hlasy se navzájem doplňují. Warrior je opravdu deska ušlechtilá, ale zároveň melodická a chytlavá!" dodal.
plánované datum vydání: 2. května 2018

Nightwish - Decades (Nuclear Blast)

Tuomas Holopainen získal první nahrávací smlouvu se svou čerstvě založenou kapelou Nightwish v roce 1996. O dvacet let později - s více než dvěma tisíci koncerty a více než osmi miliony prodaných nahrávek - je Nightwish jednou z nejznámějších symfonických metalových kapel. Nejen to je důvodem, proč Nuclear Blast spolu s kapelou slaví obrovské výročí vydáním kompilace 2CD s názvem Decades. "Dekády" budou k dispozici jako double-CD, obsahovat budou i 3 LP různých barev. Vydání bude doprovázeno devítiměsíčním turné po celém světě. Na této cestě bude formace také představovat speciální setlist, kde zazní vzácný materiál z prvních let své kariéry. Proto budou tyto večery nejen pro fanoušky speciální akce, ale i pro samotnou kapelu. Novou placku nám představí na Metalfestu, který se koná v Plzni 1. - 3. června 2018.
plánované datum vydání: 10. května 2018

Ohně, metalový nářez a skvělá Floor Jansen: Nightwish v Praze druhým objektivem

Avatar - Avatar Country (eOne)

Švédští metalisté Avatar vydávají své nové album Hail the Apocalypse, a vůbec styl kapely jako takový je srovnáván s perfektní směsí Rammstein, Alice Cooper nebo například System Of A Down. Formace získala svou pozornost nejen kvůli své celkové vizáži na koncertech, ale i díky jejich nápadům ve videoklipech, kde svým zvláštním humorem rozhodně nešetří. Obdivuhodné je, že si kapela desky točí sama a na videoklipech se též autorsky podílí. I Avatar nám představí novou tvorbu, a to 2. dubna 2018 v pražském Lucerna Musc Baru.
plánované datum vydání: 13. května 2018

Text: Nicola Bernard, foto: archiv
Téma: Mice & Men, Avatar, Joe Satriani, Judas Priest, Nightwish, Michael Schenker, W.A.S.P, Megadeth

zavřít