Freak Power míří v čele s Ashley Slaterem do Rock Café, předskokany budou Dreddy Seppsama

Vydáno 02.11.2022 | autor: redakce

Freak Power vystoupí v čele s nepřehlédnutelným Ashley Slaterem v pražském klubu Rock Café. Fanoušci se mohou těšit na originální koncert v podobě namíchaných hudebních stylů s trochou acid jazzu, funku, soulu a trip hopu. Předskokanem bude česká hip-hop rocková kapela Dreddy Seppsama, která vydala své debutové EP s názvem Pesperverz v roce 2017.

Freak Power míří v čele s Ashley Slaterem do Rock Café, předskokany budou Dreddy Seppsama Freak Power míří v čele s Ashley Slaterem do Rock Café, předskokany budou Dreddy Seppsama

Původem kanadský hudebník Ashley Slater je důkazem toho, že věk je jenom číslo. I přesto, že na jaře oslavil své šedesáté první narozeniny, na koncertech to pořád umí rozbalit a s tanečnicemi po boku dostává publikum do varu. Pokusí se o to i v pražském Rock Café, kam s Freak Power dorazí už 8. listopadu.

SOUTĚŽ: Freak Power v Rock Café

Předskakovat jim budou Dreddy Seppsama, kapela vyznačující se tvrdými beaty, řízným rapem a neprůstřelným groovem, což nenechá ani jednu pánev v klidu. Sestavu, která vznikla v roce 2014, tvoří frontman Petr Morch, kytarista Adam Kořínek, basák David Shorf a bubeník Honza Podzimek.

Freak Power oslnili české publikum již v roce 2008 svým setem na velkolepém narozeninovém koncertu s Monkey Business, o rok později vystoupili s velkým úspěchem spolu s Mobym na Sázavafestu. Kapela vydala dvě alba s velmi dobrým ohlasem - Drive Thru Booty v roce 1994 a More of Everything for Everybody v roce 1996. V tom roce se Norman Cook definitivně vydal na sólovou dráhu jako Fatboy Slim a Freak Power na delší čas přestali hrát.

Skvěle šlapající současný band zní možná lépe, než originální sestava z první poloviny devadesátých let. Nicméně autorský přínos tehdejšího spoluzakladatele kapely, basisty Normana Cooka, který se později stal hvězdou světových scén jako Fatboy Slim, stále ctí a písně s jeho autorským vkladem, v čele se superhitem Turn On, Tune In, Cop Out jsou stálou ozdobou jejich repertoáru. 

TZ, foto: Presscode
Témata: Freak Power, Ashley Slater, Dreddy Seppsama, Rock Café, Praha

zavřít