Kabát vyráží na turné Cirkus Kabát, původní šňůru opět překládá

Vydáno 01.06.2021 | autor: redakce

Kapela Kabát se vzhledem ke koronavirovým opatřením rozhodla přeložit turné, na které měla vyrazit letos na podzim. Místo něj v létě potěší fanoušky sedmadvaceti koncertní šňůrou, na níž se představí v cirkusovém šapitó (ovšem bez bočních plachet). „Všechna místa jsou si rovna. Kdo kdy přijde, tam holt bude,“ hlásí formace.

Kabát vyráží na turné Cirkus Kabát, původní šňůru opět překládá Kabát vyráží na turné Cirkus Kabát, původní šňůru opět překládá

K rozhodnutí přesunout dlouho plánované turné se Kabáti uchýlili po diskuzích s hygienou. „Slibují nám na podzim maximálně 80 % zkolaudované kapacity na sezení,“ uvedla formace, pro kterou by bylo obtížné za takových podmínek vystoupení uskutečnit. „V našem případě je to nerealizovatelné, protože překládáme 21 koncertů, průměrně šest cenových kategorií, a to je bohužel vše úplně jinak. My to musíme odjet vkuse bez velkých pauz,“ vysvětlila kapela na svých sociálních sítích.

Kabát oslavil třicetiny na fotbalovém stadionu v Brně, tisíce fanoušků zpívaly rockové hity

Rozhodla se proto vyrazit na letní turné menšího rozsahu. Jak dovolují aktuální podmínky, jednotlivých koncertů se bude moci zúčastnit maximálně tisíc osob. Vstupné bude jednotné. „Není žádné sezení, žádné lepší a horší místo. Všechna místa jsou si rovna (to je jak hláška od Marxe, co?). Kdo kdy přijde, tam holt bude,“ uvedla s vtipem sobě vlastním formace.

V sedmadvaceti vybraných městech postaví Kabáti cirkusové šapitó, kterému oproti běžnému cirkusu budou chybět boční plachty. V případě nepřízně počasí to tak umožní divákům nestát na dešti. „Zároveň může člověk stát i mimo samotné šapitó, vesele si popíjet pivko a kouřit, a zároveň vše skvěle vidí a slyší,“ dodává formace.

red, foto: Radim Hromádko, Petr Tibi
Témata: Kabát, turné, koncert Cirkus Kabát

zavřít