Kabát vrátí zlatého slavíka. Po pořadateli chce vědět, kolik hlasů dostal Ortel

Vydáno 28.11.2017 | autor: redakce

Kapela Kabát v úterý večer oznámila, že vrátí čerstvě získaného Českého slavíka v kategorii skupin. Manažer Radek Havlíček to sdělil ČTK. 

Kabát vrátí zlatého slavíka. Po pořadateli chce vědět, kolik hlasů dostal Ortel Kabát vrátí zlatého slavíka. Po pořadateli chce vědět, kolik hlasů dostal Ortel

Kabát není spokojen s vysvětlením pořadatelů ohledně odebrání bodů skupině Ortel. Ta se letos v anketě umístila na druhém místě, ovšem se započtením loňského počtu bodů. Kolik jich získala letos, pořádající agentura Music Bohemica úzkostlivě tají. Důvodem vyřazení bodů se stalo údajné porušení zásad fair play ze strany fanoušků. Více jsme o tom psali zde

Kabát požaduje po Českém slavíku vysvětlení ohledně Ortelu a říká: "Stali jsme se součástí hry, kterou nechceme hrát"

"Slavíka nyní musíme vrátit zpátky na agenturu Musica Bohemica a agentura má teď prostor na to, aby všem vysvětlila, kolik těch hlasů opravdu bylo, kolik jich vyřadila a proč je vyřadila. Jestli má oporu v tom, že to bylo oprávněně, tak musí vysvětlit, co to znamená. Použití hlasů z loňského roku je to nejhorší řešení, jaké mohlo nastat," říká manažer kapely Radek Havlíček. Dodává, že pokud agentura doloží skutečný počet hlasů Ortelu z letošního ročníku a Kabát jich bude mít i poté nejvíc, cenu rád převezme zpět.

TOP 5 bizarností Českého slavíka posledních pěti ročníků: Kouzelník Žito, Ortel, Řezník a spol.

"Bude-li to dávat smysl a Kabát bude vítězem ankety, tak si slavíka zase vezme. Není-li ale vítězem, tak je nesmysl, aby doma cenu držel a tvářil se, že je jeho. Navíc, když výsledek zpochybnil sám vyhlašovatel. Kabát nejsou Rychlé šípy, ale nechceme, aby na nás někdo ukazoval, že máme něco, co není naše. Nejde o žádné gesto ani podporu kohokoliv," vysvětlil Havlíček pro ČTK. 

Pokud Musica Bohemica zveřejní skutečný počet hlasů pro Ortel, může to zatřást také pořadím v kategoriích Zpěvák roku a Absolutní slavík. Body totiž byly odečteny i frontmanovi Tomáši Ortelovi, který se tak s loňským bodovým ziskem mezi zpěváky umístil třetí. Je možné, že buď sám či s celou kapelou získal také víc bodů než držitelka Absolutního slavíka Bílá. 

Ředitel agentury Musica Bohemica Jaroslav Těšínský prohlásil, že se s Kabátem sejde a bude o celé věci dál jednat. Kromě toho musí řešit další nepříjemnosti, po zveřejnění skandálu ohledně ovlivnění výsledků totiž o ukončení spolupráce s Českým slavíkem uvažuje generální sponzor Mattoni. 

Témata: Kabát, Ortel, Český slavík

zavřít