BIZÁR TÝDNE: Český slavík se vrací na obrazovky, koupil ho Karel Janeček

Vydáno 15.09.2021 | autor: redakce

Český slavík se po čtyřech letech vrátí na televizní obrazovky. Pod svá křídla si ho vzal podnikatel Karel Janeček, který chce přispět renesanci největší tuzemské hudební ankety. Tu letos čeká její 23. ročník, neodmyslitelně je pak spjatá se jménem Karla Gotta, který se mohl pyšnit sbírkou 42 slavíků.

BIZÁR TÝDNE: Český slavík se vrací na obrazovky, koupil ho Karel Janeček BIZÁR TÝDNE: Český slavík se vrací na obrazovky, koupil ho Karel Janeček

Jde o vtip? Otázka, která možná vyvstala mnohým na mysli, když se dozvěděli, že se vrací populární hudební anketa Český slavík. Ta byla naposledy vyhlášena v roce 2017, kdy bylo rovněž poukázáno na možné ovlivňování výsledků. Kabáti, kteří tehdy vyhráli zlatého slavíka za kapelu roku, totiž ocenění vůbec nemuseli získat. Skupina Ortel se umístila na druhém místě, ovšem se započtením hlasů z předchozího ročníku. Kolik jich dostala v roce 2017, pořadatelé úzkostlivě tajili, nechali se však slyšet, že důvodem vyražení bodů se stalo údajné porušení fair play. Později přiznali, že regulérním vítězem kategorie se měl stát právě Ortel.

POST SCRIPTUM (93): Ortel na Slavíka nepatří, přesto mu pořadatelé neměli brát zaslané hlasy

Po čtyřech letech se má nyní anketa Český slavík vrátit pod patronátem miliardáře Karla Janečka. „Jsem velmi rád, že mohu pomoci naší hudební scéně stíhané excesivními až neracionálními restrikcemi," zvolil silná slova podnikatel v rozhovoru pro novinky.cz. Ředitelem ankety bude nově Jakub Horák, čestným ředitelem zůstává Jaroslav Těšínský.

Trojice se pokusí Slavíka vrátit "na výsluní" již letos v listopadu, kdy by mělo dojít k vyhlášení ankety za minulý rok. Hlasování odstartuje už 21. září, díky nové struktuře, která bude představena v následujících dnech, by mělo být spravedlivé.

Galavečer býval pravidelně jedním z nejúspěšnějších televizních pořadů. Bude tedy zajisté zajímavé sledovat, zda se Karlu Janečkovi, Jakubu Horákovi a Jaroslavu Těšínskému podaří získat zpět na svou stranu přízeň diváků, kterou po skandálu v roce 2017 z valné většiny anketa ztratila.

red, foto: Ivy Morwen
Témata: Český slavík, Karel Janeček, Kabát, Ortel, skandál

zavřít