Český slavík letos nebude. Pořadatelé usoudili, že hlasovat nelze pro každého

Vydáno 20.09.2018 | autor: redakce

Anketa Český slavík, která v posledních letech vzbuzovala kontroverzi, se letos neuskuteční. Za pořádající agenturu Musica Bohemica to deníku Právo sdělil Jaroslav Těšínský. Následně to soutěž potvrdila i na svém Facebooku.

Český slavík letos nebude. Pořadatelé usoudili, že hlasovat nelze pro každého Český slavík letos nebude. Pořadatelé usoudili, že hlasovat nelze pro každého

Český slavík si dopřeje minimálně roční pauzu, počítá se však s jeho návratem. Dle slov Těšínského se momentálně připravuje nový koncept hlasování. Ten dosavadní totiž umožňoval hlasovat prakticky pro každého. 

POST SCRIPTUM (93): Ortel na Slavíka nepatří, přesto mu pořadatelé neměli brát zaslané hlasy

"Představte si, že třeba nějaký politik něco zazpívá a jeho příznivci se na sociální síti dohodnou, že mu pošlou hlasy do ankety. On se dostane někam na přední příčky a tím se náležitě zviditelní. S tím by měl nejspíš problém organizátor hudební ankety nebo soutěže kdekoli na světě. Na druhé straně nechceme nikoho předem vylučovat. Proto se snažíme najít takovou koncepci, aby anketa byla skutečně o hudbě. Není to snadné a vyžaduje to čas," vysvětluje Těšínský.

Anketa se poprvé uskutečnila už v roce 1962, tehdy ještě pod názvem Zlatý slavík. Ve společné kategorii zpěváků a zpěvaček zvítězil Waldemar Matuška, o rok později už na trůn poprvé usedl Karel Gott. Poslední ročník proběhl v roce 1991, po pěti letech pauzy se však soutěž vrátila jako Český slavík. Také v loňském roce ji vyhráli Karel Gott, Lucie Bílá a Kabát.

Velký rozruch v posledních letech budilo umístění kapely Ortel, jejíž frontman Tomáš Ortel dříve působil v neonacistické formaci Conflict 88. V kategorii skupin byl loni Ortel druhý, ovšem nebýt zásahu pořadatelů do hlasování, dokonce by zvítězil. 

jm

Témata: Český slavík, Ortel, Karel Gott, Lucie Bílá, Kabát

zavřít