Český slavík: Zase Gott, Bílá a Kabát. Tomáš Matonoha v přestrojení za Dalajlámu promluvil k Ortelovi

Vydáno 25.11.2017 | autor: redakce

Anketa Český slavík nepřinesla ani letos překvapivá jména vítězů. Trojice Karel Gott, Lucie Bílá a Kabát si znovu podmanila hlavní kategorie. Zazářila i skupina Mirai, která získala tři sošky. Ceny se předávaly v Hudebním divadle Karlín v Praze.

Český slavík: Zase Gott, Bílá a Kabát. Tomáš Matonoha v přestrojení za Dalajlámu promluvil k Ortelovi Český slavík: Zase Gott, Bílá a Kabát. Tomáš Matonoha v přestrojení za Dalajlámu promluvil k Ortelovi

V kategorii zpěvaček získala Lucie Bílá už svého dvacátého zlatého slavíka. Přišla si pro něj bosa, protože dle svých slov si den před udílením zlomila malíček. Kromě toho obdržela i Absolutního slavíka pro interpreta s největším počtem bodů napříč kategoriemi. Ke změně došlo alespoň na druhé a třetí pozici. Tradiční stříbrná slavice Lucie Vondráčková sestoupila na bronzový stupínek. Na druhém místě ji nahradila Ewa Farna.

TOP 5 bizarností Českého slavíka posledních pěti ročníků: Kouzelník Žito, Ortel, Řezník a spol.

Mezi skupinami znovu uspěla kapela Kabát. Stejně jako loni ji na pomyslných stupních vítězů doplnil druhý Ortel a třetí Chinaski. Zatímco formace vedená Pepou Vojtkem si sošku převzala osobně, zbylé dvě kapely přítomny nebyly.

V případě Chinaski se spekuluje o tom, že důvodem neúčasti jsou osobní spory, které vedly k před pár dny oznámené personální obměně. Čtyři členové totiž po Novém roce odejdou. Skupina Ortel již dříve avizovala, že se předávání nezúčastní. Umístění kontroverzního seskupení oznámil Tomáš Matonoha symbolicky v přestrojení za Dalajlámu.

Český slavík představil nominace, šanci mají i Dymytry nebo zesnulá Věra Špinarová

TŘI CENY PRO MIRAI, KAZMA VYHLÁSIL ŠPATNÉ JMÉNO

Rovnou 42 zlatých slavíků má po udílení ve své sbírce Karel Gott. Druhý za ním skončil Michal David a třetí Tomáš Ortel. Místo něj se na pódiu objevil znovu Tomáš Matonoha coby Dalajláma a vzkázal nepřítomnému laureátovi, že za lepší svět se dá bojovat i jiným způsobem, než to dělá on.

Slavíkem bez hranic jsou podesáté No Name, celkem třikrát během večera zvítězila skupina Mirai. Ta ovládla s hitem Když nemůžeš, tak přidej kategorii Nejoblíbenější píseň posluchačů rádia Impuls a měla i nejstreamovanější skladbu roku. Navrch se stala Objevem roku. Při vyhlášení Nejstreamovanější skladby roku došlo k vyhlášení špatného jména, Kazma, který cenu předával, totiž oznámil, že zvítězil Michal David. Ten si pro cenu přišel na pódium a až poté vyšlo najevo, že šlo o další z Kazmových kanadských žertů.

PO MODLITBĚ PRO MARTU APLAUS VESTOJE

Speciální cenu převzala z rukou Karla Gotta Marta Kubišová, která před pár týdny odehrála poslední koncert své kariéry. Na závěr večera, který moderoval Ondřej Sokol, zazpívala svou Modlitbu pro Martu. Celý sál po jejím doznění povstal. V pražském Hudebním divadle Karlín živě vystoupili i Lucie Bílá, Marek Ztracený, Ewa Farna, Jakub Děkan a další.

Témata: Český slavík, Kabát, Karel Gott, Lucie Bílá, Ortel, Chinaski

zavřít