Další bizár Českého slavíka: V nominaci na zpěváka roku je Švéd Joakim Brodén ze Sabatonu

Vydáno 24.11.2016 | autor: redakce

Organizátoři Českého slavíka ohlásili nominace v hlavních kategoriích ankety. Kromě toho, že hned dvě má kontroverzní Tomáš Ortel se svou skupinou, přináší i další diskutabilní jméno. V první šestici zpěváků se totiž objevil Joakim Brodén ze švédské metalové skupiny Sabaton

Další bizár Českého slavíka: V nominaci na zpěváka roku je Švéd Joakim Brodén ze Sabatonu Joakim Brodén je překvapením nominací Českého slavíka

Brodén byl do soutěže zařazen díky tomu, že má dvojí občanství - jeho matka totiž pochází z Česka, odkud ze sedmdesátých let odešla do Švédska. Přesto by metalovou hvězdu mezi "české zpěváky" asi pasoval málokdo. Letos se však Brodén ocitl ve společnosti jmen, jako jsou Karel Gott, Tomáš Klus, Tomáš Ortel, Richard Krajčo a Michal David - právě to jsou jeho slavičí konkurenti. Naopak Daniel Landa se oproti předešlým ročníkům neumístil. 

HITPARÁDY (61.): Ve světě se prodává kritikou opěvovaný Frank Ocean, Češi chtějí radši metalové mlátičky Sabaton

Poprvé je nominována skupina Slza, která z první šestky vyštípala formaci Divokej Bill. Tradičně budou o cenu usilovat i Kabát, Kryštof, Ortel, Chinaski a Olympic. Mezi zpěvačkami se na úkor Anety Langerové do nominace dostala Marta Jandová. Jejími soupeřkami jsou Lucie Bílá, Lucie Vondráčková, Ewa Farna, Anna K. a Monika Absolonová.

vložte odkaz, text nemažte

Objevem roku bude někdo z trojice Thom Artway, Sebastian, Pekař. Výsledky budou oznámeny 26. listopadu v Hudebním divadle Karlín.

Témaat: Český slavík, Joakim Brodén, Ortel, Karel Gott, Kabát, Lucie Bílá

zavřít