Příběh českého hitu: Marcell - Tvůj svět

Vydáno 03.02.2022 | autor: redakce

Psal se rok 2015 a nizozemské pop-rockové kapele Kensington předskakovali kluci z Olomouce, kteří si říkali No Distance Paradise. U většiny zahraničních kapel berou návštěvníci koncertu předkapelu jako reklamní pauzu, kterou musí přetrpět, než přijde hlavní hvězda. Tentokrát to však bylo jinak. No Distance Paradise přitáhli k pódiu od baru i toho nejcyničtějšího posluchače a hlas zpěváka Marcela Procházky patřil k těm, které nezapomenete. Stejně jako jeho největší hit Tvůj svět, který nazpíval s Lucií Bílou.

Příběh českého hitu: Marcell - Tvůj svět Příběh českého hitu: Marcell - Tvůj svět

Marcel Procházka od koncertu v pražském Rock Café částečně pozměnil směr své hudební kariéry a vedle kytary kolem krku obléká pravidelně doktorský plášť, ale do srdcí českých posluchačů se zapsal hitem Tvůj svět, který natočil společně s českou slavicí Lucií Bílou. Singl vévodil českému filmu z roku 2019 Přes prsty režiséra Petra Kolečka.

Chinaski rozezpívali plzeňské publikum svými největšími hity, předskakoval jim Marcell

„Na spolupráci s Lucií Bílou skutečně rád vzpomínám. Pomáhal jsem jí s produkcí písničky na její desku již před tímto projektem a opravdu hezky jsme si sedli. Jsme spolu nadále v kontaktu a věřím, že to nebyla naše poslední spolupráce,“ s úsměvem komentuje Marcel Procházka, vystupující pod pseudonymem Marcell, spolupráci s jednou z nejoblíbenějších českých zpěvaček.

Na otázku, jak zásadní pro hudebníka byla právě tato skladba, odpovídá „Byla to má vůbec první česká píseň, kterou jsem sólově vydal. Před tímto singlem jsem sice zpíval anglicky s No Distance Paradise a měl jsem pár featů, například s Pauliem Garandem track Srdce z ledu, ale Tvůj svět je oficiální startovní čárou mé kariéry sólového zpěváka."

K písni vznikl rovněž videoklip, který se natáčel v prostředí, kde se odehrává i velká část filmu, tedy na volejbalovém hřišti. Právě záběry ze snímku je pak vizuál doplněn.

Marcell vedle své pěvecké a lékařské kariéry společně s manželkou designérkou Lindou Procházka Vávrovou rozjíždí na sociální síti Instagram projekt planet.walkers, se kterým mají do budoucna velké plány a zároveň slibuje v letošním roce vydání svého debutového alba.

Text: Kristina Kratochvílová, foto: FB Marcell
Témata: Marcell, Lucie Bílá, Tvůj svět, Příběh českého hitu

zavřít