Zemřel rapper Coolio, proslul hitem Gangsta’s Paradise

Vydáno 29.09.2022 | autor: redakce

V pouhých devětapadesáti letech zemřel americký rapper Coolio, držitel ceny Grammy za hit Gangsta’s Paradise. O jeho smrti informoval interpretův manažer Jarez Posey.

Zemřel rapper Coolio, proslul hitem Gangsta’s Paradise Zemřel rapper Coolio, proslul hitem Gangsta’s Paradise

Ve středu v odpoledních hodinách zemřel rapper Coolio. Nalezen byl na podlaze koupelny svého přítele, který byl zřejmě tím, kdo mu přivolal pomoc. Po zhruba pětačtyřiceti minutách oživování prohlásili záchranáři hudebníka za mrtvého.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Coolio byl v devadesátých letech jednou z největších osobností hiphopové scény. Proslavil ho hit Gangsta’s Paradise, který zazněl ve filmu Nebezpečné myšlenky a za nějž obdržel cenu Grammy. Během své kariéry prodal semdnáct milionů desek.

Předtím, než se proslavil na rapové scéně, pracoval jako dobrovolný hasič nebo ochranka na letišti. Byl také skvělým kuchařem, často se proto účastnil různých kulinářských show. Kromě nich se objevil v roce 2010 v pořadu Big Brother a o tři roky později v americké verzi Výměny manželek.

V roce 1996 Coolio navštívil Českou republiku, příští rok měl do Prahy dorazit znovu v rámci 90s Explosion open-air festivalu, který do tuzemska pravidelně přiváží právě hvězdy devadesátek.

red, foto: FB Coolio
Témata: Coolio, Gangsta’s Paradise, smrt

zavřít