Zemřela Hana Zagorová, bylo jí 75 let

Vydáno 26.08.2022 | autor: redakce

Zemřela zpěvačka Hana Zagorová. Devítinásobné zlaté slavici bylo pětasedmdesát let. Její zdravotní stav se zhoršil poté, co v létě prodělala koronavirus. Trpěla také poruchou krvetvorby. Zprávu o její smrti potvrdil její manažer Luboš Kříž.

Zemřela Hana Zagorová, bylo jí 75 let Zemřela Hana Zagorová, bylo jí 75 let

Po vleklých zdravotních problémech zemřela v pětasedmdesáti letech zpěvačka Hana Zagorová. Zprávu přinesla televize Prima s odkazem na jejího manažera Luboše Kříže. Stav se jí začal zhoršovat po v létě prodělaném koronaviru. Na podzim si zlomila tři obratle, několikrát pak také zkolabovala a skončila v nemocnici. Na jaře zrušila své turné.

Příběh českého hitu: Hana Zagorová - Maluj zase obrázky

Muzikantka měla na svém kontě devět cen Zlatý slavík a několik hitů. Mezi ty nejznámější patřily písně Je naprosto nezbytné, Duhová víla, Maluj zase obrázky, Můj čas nebo Vyznání. Před lety nazpívala skladbu o stáří pod názvem Já nemám strach, kterou pro ni napsal Marek Ztracený.

„Moje srdce se trhá na kusy. Odešla legenda, ale hlavně neuvěřitelný člověk s velkým srdcem. Moje spřízněná duše, která mi jako jedna z mála rozuměla, a ke které jsem vzhlížel! Hanička písnička… Zažili jsme velké věci. Tolik jsi pro mě znamenala a děkuju za vše, co jsi pro mě udělala. Nikdy nezapomenu,“ uvedl zpěvák na svých sociálních sítích.

Hana Zagorová interview: Nenechám se přesvědčit k tomu, do čeho se mi nechce

Zagorová patřila k nejznámějším českým zpěvačkám. Poprvé na sebe upozornila v roce 1963 v soutěži Hledáme nové talenty v Ostravě, následně vystupovala s kapelou Flamingo či v divadle Apollo. Svou největší slávu prožívala v 70. a 80. letech, kdy vyhrála hned devět Slavíků. Své první album Bludička natočila ve spolupráci s orchestrem Václava Zahradníka. Tvořila rovněž oblíbenou trojici s Petrem Kotvaldem a Stanislavem Hložkem. Texty psala i jiným českým interpretům, mezi nimi Karlu Gottovi či Evě Pilarové.

red, foto: Lukáš Loužecký
Témata: Hana Zagorová, smrt

zavřít