Lake Malawi

Vydáno 02.05.2014 | autor: Dominik Pavliš

Lake Malawi Lake Malawi

 

 

Na klubové scéně s přesahem do mainstreamu jsou Lake Malawi známou kapelou. Hrají chytlavý indie-pop a vznikli v září roku 2013. Na postu frontmana je Albert Černý – zpěv, kytara. Dalšími členy jsou pak Patrick Karpentski, Jeroným Šubrt a bubeník Tonda Hrabal. Jedná se o třineckou skupinu, která působí především v České republice, ale částečně sídlí i v Londýně. Svou debutovou desku s názvem We Are Making Love Again vydali v roce 2015.

Formace se dala dohromady, když se v září roku 2013 rozpadla úspěšná skupina Charlie Straight. Jejich první singl nazvaný Always June zahrál frontman Albert Černý dokonce v rádiu BBC London. Albert vystudoval překlad angličtiny a tlumočení na Univerzitě Palackého v Olomouci. Svou angličtinu, která je tedy na výborné úrovni, používá v celé tvorbě Lake Malawi.

Mezi úspěchy můžeme také jmenovat to, že management skupiny 30 Seconds to Mars si vybral právě skupinu Lake Malawi jako předskokany jejich pražského koncertu, který se odehrál v roce 2014. Tedy pouze rok potom, co Lake Malawi spolu začínali.

Fanoušsci mohli dále vidět kapelu na velkých českých festivalech, jako jsou Colours of Ostrava či Rock for People. V Brightonu koncertovali na festivalu The Great Escape.

Debutové EP We Are Making Love Again natočili pod dohledem producenta Matta Lawrence, který spolupracoval například s Adele, Ellie Goulding či Mumford & Sons a Filipa Gemrotha.

 

Diskografie

We Are Making Love Again (2015)

 

Další články interpreta

zavřít