Amerického rappera Hueyho zastřelili. Bylo mu 32 let

Vydáno 29.06.2020 | autor: Andrea Štipčáková

Americký rapper Huey, vlastním jménem Lawrence Franks, zemřel. Osudnou se mu stala střelba před jeho domem v Missouri. Zůstala po něm třináctiletá dcera.

Amerického rappera Hueyho zastřelili. Bylo mu 32 let Amerického rappera Hueyho zastřelili. Bylo mu 32 let

K incidentu došlo ve čtvrtek 25. června před jedenáctou hodinou večer. Při příjezdu sanitky byl Huey v kritickém stavu, na následky svých zranění pak zemřel krátce před půlnocí v nemocnici.

 Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Kromě rappera byl postřelen také další jednadvacetiletý muž, který dle policie přežil. Motiv střelby zatím není známý a vyšetřovatelé pracují hned s několika verzemi. Práci jim však ztěžuje absence svědků.

Huey začal s hip hopem ve svých patnácti letech. Mezi jeho nejslavnější songy patří písně Oh a Pop, Lock & Drop It, která má aktuálně na Youtube přes padesát milionů zhlédnutí. Od roku 2010 se rapper na hudební scéně příliš neobjevoval. To se změnilo až letos, kdy vydal singl Pulled Away, který měl být součástí jeho údajně připravovaného alba.

Za posledního půl roku jde už o několikátou smrt rappera. Na střelná poranění zemřeli například také šestadvacetiletý Tray Savage nebo Bashar Barakah Jackson známý pod přezdívkou Pop Smoke.

Text: Andrea Štipčáková

Témata: Huey, Pop Smoke, Tray Savage, rapper, hiphop

zavřít