Britský bluesový průkopník John Mayall představí v pražském Divadle Archa novou desku

Vydáno 24.02.2017 | autor: redakce

Britský bluesový průkopník John Mayall vydal v lednu své nové studiové album Talk About That. Už 2. březnu ho zahraje v Praze, konkrétně v Divadle Archa. 

Britský bluesový průkopník John Mayall představí v pražském Divadle Archa novou desku Britský bluesový prukopník John Mayall zahraje v pražském Divadle Archa novou desku

Johna Mayalla ve dvou skladbách na nové desce (The Devil Must Be Laughing a Cards On The Table) doplnil legendární kytarista Joe Walsh. "Už od roku 1970 jsem si přál hrát s Johnem Mayallem. A konečně se ta šance naskytla - je to pravý gentleman a skvělý, skvělý muzikant, přesně takový, jak jsem vždycky doufal. Když se setkáte s hrdinou, který vám pomáhal formovat kariéru, je to vždycky nádherný pocit, když zjistíte, že jsou ještě víc v pohodě, než jste mysleli," řekl Joe Walsh. 

Nové desky: John Mayall zve novinkou na pražský koncert, Markéta Irglová miluje modře

Album produkoval John Mayall a prezident Forty Below Records Eric Corne, který byl také zvukovým inženýrem a desku míchal. Talk About That nahráli John Mayall (zpěv, klávesy, harmonika & kytara), Rocky Athas (kytara), Greg Rzab (basová kytara) a Jay Davenport (bicí). Autorem obalu je sám John.

vložte odkaz, text nemažte

"Když mě poprvé napadla titulní skladba Talk about That, chtěl jsem napsat text, který by byl o aspektech života, které se mi honily hlavou. Chtěl jsem také skladbě dát moderní jiskru, která by sdělovala tu skvělou náladu, na které se veze. Greg a Jay nahráli vskutku chytlavý rytmus, do kterého sekám klávesy a vdechuji písničce život funkovým feelingem, který ji žene kupředu," vysvětluje John Mayall

Vstupenky na pražský koncert jsou k zakoupení v předprodejní síti Ticketpro.

Témata: John Mayall, blues, Divadlo Archa, koncerty

zavřít