Definitivní konec. 4TET se po dvaceti letech rozpadl

Vydáno 09.02.2024 | autor: iREPORT

Kvarteto Jiří Korn, Jiří Škopík, Dušan Kollár a David Uličník oznámilo definitivní konec. Zatímco doposud hovořilo pouze o pozastavení činnosti, nyní Škopík potvrdil, že na pódiu už 4TET společně neuvidíme. „Každý stroj se jednou opotřebuje,“ uvedl pro Blesk.

Definitivní konec. 4TET se po dvaceti letech rozpadl Definitivní konec. 4TET se po dvaceti letech rozpadl

4TET vznikl v roce 2002 z iniciativy Jiřího Korna. Za dvacet let svého působení vydal celkem čtyři alba, která obsahovala jak Kornovy písně, tak skladby jiných interpretů, a zabrousila také do prostředí vážné hudby. Sestava debutovala s předělávkou How Deep Is Your Love, v netradičním provedení představila také nahrávky Lady Carneval, Holubí dům, Thriller nebo I Feel Good.

LIVE: 4TET předvedli pod Žižkovskou věží hravou a zábavnou vokálně taneční show, odměněni byli ovacemi ve stoje

Pozastavení své činnosti „na dobu neurčitou“ oznámil 4TET v dubnu 2023. V prosinci uvedl manažer Jindřích Hefner, že se sestava ještě na pódia vrátit nehodlá, a naopak se jednotliví členové i nadále plánují věnovat vlastním projektům.

Jiří Škopík nyní pro Blesk potvrdil, že se kvarteto definitivně rozpadlo. „Objevil se mezi námi stále více odlišný pohled na kvalitu a budoucnost projektu, na styl jednání a pravidla. Špatně se mi o o tom mluví, je to stále moc čerstvé,“ uvedl.

Na parte by dle jeho slov stálo: „4TET odešel nečekaně ve věku dvaceti let, pomalu a tiše, ve spánku.“ Poslední vystoupení odehrál 28. prosince 2022 v Hudebním divadle Karlín.

Zakladatel Jiří Korn se momentálně věnuje své sólové dráze, KORNCERTům a divadlu. Jiří Škorpík založil šestičlenné vokální seskupení WOW vocal, jehož součástí je také Dušan Kollár. Davida Uličníka pak mohou příznivci vidět v roli Jeana Vajeana v Bídnících, v Dialozích s Krylem nebo Orchestrionu.

red, foto: FB 4TETu
Témata: 4TET, Jiří Korn, Jiří Škopík, Dušan Kollár, David Uličník, rozpad, konec

zavřít