Dymytry mají náhradu za Protha, síly spojí s Václavem Noidem Bártou

Vydáno 18.12.2023 | autor: iREPORT

Dymytry mají nového zpěváka. V jejich čele bude nyní stát Václav Noid Bárta, který nahradí odcházejícího Protha. „Cítím v kostech, že mi metal chybí,“ těší se Bárta. „Umí dělat show a je na něj spoleh,“ dodal Jiří Urban s tím, že i tyto body hrály při výběru nového frontmana roli.

Dymytry mají náhradu za Protha, síly spojí s Václavem Noidem Bártou Dymytry mají náhradu za Protha, síly spojí s Václavem Noidem Bártou

V říjnu oznámili Dymytry odchod zpěváka Protha, který své působení v kapele zakončil koncertem v O2 areně 24. listopadu. Za odchodem Jana Macků stály dlouhodobé neshody s ostatními členy bandu, který se v mezičase sháněl po náhradě. Krátce před Vánocemi oznamuje, že nového zpěváka našel. V čele Dymytry bude od nynějška stát Václav Noid Bárta.

Dymytry jsou bez zpěváka, kvůli neshodám je opouští Protheus

„Před deseti lety jsme spolu všichni hráli v kapele a bylo to skvělé. S Jiřím Urbanem jsme kamarádi od školky. Já poslední dobou úplně cítím v kostech, že mi metal chybí. Za těch dvacet let, co Dymytry existují, jsem se kolem nich často motal. Dělal jsem klukům smyčce, samply, byl hostem na jejich turné, oni na mém koncertě Yesid. Všechno do sebe perfektně zapadlo,“ uvedl na sociálních sítích Noid Bárta.

Také Jiří Urban potvrdil, že příchod zpěváka do Dymytry byl logickým vyústěním. Kapela hledala někoho, kdo na tom bude dobře pěvecky, a s kým si sedne lidsky. „Když jsem si napsal na papír seznam vlastností, které by měl nový frontman mít, byl to spíš úkol pro umělou inteligenci,“ směje se kytarista.

Pak ho ale napadlo právě jméno Václava Noida Bárty. „Nevěděl jsem, zda mou nabídku přijme. Známe se od školky. Máme za sebou několik společných projektů a nespočet prokalených nocí. Je to Kamarád s velkým K, umí zazpívat úplně všehno, je to neskutečnej muzikant a skladatel, umí dělat show a je na něj spoleh. Velkej pohodář, co řeší věci s úsměvem, trable s nadhledem a má rád výzvy.“

Jak Dymytry, tak Noidovi Bártovi je jasné, že společný začátek pro ně nebude jednoduchý, a především ze strany fanoušků na ně bude vyvíjen velký tlak. Nahradit Protha nebude lehké. Zároveň se ale metalová parta těší, až bude znovu stát na pódiu. „Bude to jízda, velká legrace a hlavně velká porce nový, čerstvý a pozitivní energie,“ dodávala Urban.

red, foto: FB Dymytry
Témata: Dymytry, Jiří Urban, Václav Noid Bárta, Protheus, zpěvák, náhrada

zavřít