Festival Soundtrack Poděbrady uvidí jediný letošní koncert Lucie i držitele Oscara Nicolu Piovaniho

Vydáno 30.06.2017 | autor: redakce

Festival Soundtrack Poděbrady nabídne letos již podruhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. - 27. srpna hostit tento Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií. Nabídne unikát interaktivní zážitek pro celé rodiny - kombinace hudby a moderních technologií včetně video mappingu.

Festival Soundtrack Poděbrady uvidí jediný letošní koncert Lucie i držitele Oscara Nicolu Piovaniho Lucie loni v Karlových Varech představila svůj film

Festival navazuje na loňský festivalový trailer, který v jediném dni navštívilo přes 15 000 návštěvníků. První oficiální ročník by tak rád navázal na úspěšný start z minulého roku. Svou novou koncepcí cílí na návštěvníky všech generací - od dětí přes teenagery až po zralé publikum. Pro návštěvníky bude k dispozici také bohatý bezplatný kulturní a společenský program, který vytvoří ten pravý festivalový zážitek a oživí celé město.

LIVE: Lucie slavila v Trnavě se zpožděním, přivezla pyrotechnické efekty i Lenku Dusilovou

Jediný letošní český koncert odehraje skupina Lucie, která se po loňském úspěšném turné k třiceti letů fungování rozhodla zasvětit rok 2017 přípravě nového alba. Vyjde pod názvem Evolucie příští rok, následovat ho poté bude halová šňůra. 

vložte odkaz, text nemažte

DRŽITEL OSCARA S FILHARMONIÍ

Můžeme se těšit i na legendárního Oscarem oceněného italského skladatele Nicolu Piovaniho. Cenu získal za hudbu k rovněž Oscarovému filmu Život je krásný a je ctěn pro spolupráci s mistry kinematografie jako Federico Fellini (Ginger a Fred, Interview) či bratři Tavianiové (Good Morning Babilonia, Kaos). S Filharmonií Hradec Králové uskuteční
v sobotu 26. 8. ve 21.00 hodin první a jediné vystoupení v ČR.

SOUTĚŽ: Lucie ve filmu – Soundtrack Poděbrady

Ve světové premiéře bude na festivalu uveden projekt českého skladatele a držitele několika Českých lvů za filmovou hudbu Jana P. Muchowa - The Antagonists (hear the movies, watch the music). Samotáři, Grandhotel, Jedna ruka netleská, Václav, Kriminálka Anděl, Ve stínu, Teorie Tygra a mnoho dalších filmových a televizních děl – uvidíme a uslyšíme jedinečné vystoupení s Komorní filharmonií Pardubice a kapelou, ve které hrají osobnosti jako Václav Havelka, Sára Vondrášková, Marek Doubrava, Marek Frič, Jenovéfa Boková a Marie Dorazilová.

FESTIVALY 2017: NEJVĚTŠÍ PŘEHLED OPEN AIR AKCÍ NA ČESKÉM INTERNETU

Svou účast na festivalu potvrdil také Jaroslav Uhlíř, tvůrce skvělé filmové hudby (mj. Ať žijí duchové, Trhák, Vrchní prchni, S čerty nejsou žerty, Tři veteráni). Jeho vystoupení bude pochopitelně určeno především dětskému publiku.

PROCHÁZKY I PŮJČENÍ KOLA 

V neposlední řadě stojí za zmínku uvedení filmu Tři oříšky pro Popelku. Hudbu Karla Svobody provede symfonický orchestr s velkoplošnou projekcí filmu. Uvedení pohádky v tomto provedení bude též světovou premiérou.

Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií samozřejmě nabídne zdarma bohatý doprovodný program, díky kterému bude celý lázeňský park naplněn hudbou, uměním a zábavou přinejmenším na stejně vysoké úrovni, jako je tomu u akcí tohoto druhu po celé Evropě. Diváci se opět mohou těšit na příjemné procházky parkem, zapůjčení festivalového kola Scott, méně známé, ale o to lepší kapely různých žánrů, skvělé jídlo, přehlídku  moderních technologií a v neposlední řadě zajímavé workshopy ze světa filmové hudby a multimédií.

Na jednotlivé koncerty seženete vstupenky v síti Ticketlive

tz, jm

Témata: Soundtrack Poděbrady, Lucie, Nicola Piovani, Jaroslav Uhlíř, festivaly

zavřít