Foo Fighters budou londýnský vzpomínkový koncert na Taylora Hawkinse vysílat živě

Vydáno 18.08.2022 | autor: redakce

Foo Fighters chystají vzpomínkové koncerty na svého bubeníka Taylora Hawkinse, který zemřel letos v březnu. Pro ty, kdo nebudou moci být přímo na místě, se kapela rozhodla vystoupení streamovat živě. Účastnit se ho bude řada muzikantových přátel, mezi nimi členové AD/DC a Metalliky, zpěvačky Miley Cyrus a P!nk či syn Hawkinse, Shane.

Foo Fighters budou londýnský vzpomínkový koncert na Taylora Hawkinse vysílat živě Foo Fighters budou londýnský vzpomínkový koncert na Taylora Hawkinse vysílat živě

Smrt Taylora Hawkinse zasáhla miliony fanoušků po celém světě. Krátce po jeho skonu se tak muzikantova rodina a přátelé rozhodli na jeho vzpomínku uspořádat dva koncerty, jeden v Londýně a druhý v Los Angeles. A jelikož jsou vstupenky již nyní vyprodané, rozhodli se organizátoři evropskou show vysílat živě. Diváci ji budou moci sledovat na Youtube kanálu MTV.

Taylor Hawkins - Skvělý člověk a úžasný hudebník. Bubeník Foo Fighters za sebou zanechal nesmazatelnou stopu

Účast na speciálním londýnském koncertě, který se bude konat 3. září na Wembley stadionu, potvrdili John Paul Jones z Led Zeppelin, Roger Taylor a Brian MayQueen, Krist Novoselic z Nirvany, Chris Rock, Wolfgang Van Halen, Lars Ulrich z Metalliky, Brian Johnson z AC/DC nebo zpěvačka Kesha. Přítomní samozřejmě budou členové Foo Fighters a syn Hawkinse Shane, který se s velkou pravděpodobností posadí za bicí.

Druhý koncert se uskuteční 27. září v Los Angeles. Zda i ten poběží živě, zatím nebylo oznámeno. Mezi vystupujícími se objevují jména jako Miley Cyrus, P!nk, Chad Smith z Red Hot Chili Peppers nebo Geezer Butler z Black Sabbath. Výtěžek z obou vystoupení poputuje na charitu, konkrétně organizacím Music Support a MusiCares.

red, foto: FB Taylor Hawkins, Marek Holoubek
Témata: Foo Fighters, Taylor Hawkins, vzpomínkové koncerty, tribute

zavřít