Foo Fighters připravují nové album, věnují ho Tayloru Hawkinsovi

Vydáno 18.05.2023 | autor: Andrea Štipčáková

Rok po smrti bubeníka Taylora Hawkinse se Foo Fighters pouští znovu do práce. Aktuálně připravují nové album, které by rádi právě Hawkinsovi a také matce frontmana Davea Grohla věnovali. Nahrávka vyjde už 2. června.

Foo Fighters připravují nové album, věnují ho Tayloru Hawkinsovi Foo Fighters připravují nové album, věnují ho Tayloru Hawkinsovi

Foo Fighters za sebou mají nejtěžší rok ve své kariéře. Tragicky je opustil bubeník Taylor Hawkins, který zemřel na předávkování. V jeho těle našli lékaři stopy po více než deseti různých drogách a lécích včetně marihuany a antidepresiv. V té chvíli se kapela stáhla ze scény a vrátila se na ni až kvůli dvěma vzpomínkovým koncertům právě na zesnulého bubeníka.

Taylor Hawkins - Skvělý člověk a úžasný hudebník. Bubeník Foo Fighters za sebou zanechal nesmazatelnou stopu

V tichosti zároveň připravovala nové album, které vyjde už 2. června. Jmenovat se bude But Here We Are a formace jím plánuje svého dlouholetého spoluhráče uctít. Zároveň ho věnuje matce Davea Grohla.

„Album je zvukem bratrů, kteří nacházejí útočiště v hudbě, která je před osmadvaceti lety svedla dohromady,“ popisuje kapela. „Dáváme jím sbohem nejtěžšímu a nejtragičtějšímu roku, co jsme jako skupina prožili. Připomenulo nám to, že bychom si měli cenit lidi, na kterých nám záleží nejvíce, a taky milované, kteří už nejsou s námi.“

Z nové desky si fanoušci již měli šanci poslechnout singly Rescued a Under You. Zda s albem vyrazí kapela také na evropské turné, jak měla loni v plánu, je otázkou. Prozatím oznámila data pouze pro Spojené státy americké.

red, foto: archiv iREPORTu
Témata: Foo Fighters, Dave Grohl, Taylor Hawkins, album, But Here We Are

zavřít