Nirvana ve vegetativním stavu. Dave Grohl, Krist Novoselic a Pat Smear čas od času hrají Cobainovy písně

Vydáno 15.02.2021 | autor: redakce

Kytarista Pat Smear při nedávném rozhovoru prozradil, že přeživší muzikanti kapely, jejíž srdce a duši tvořil Kurt Cobain, se čas od času sejdou a hrají, jako by byli zase Nirvana. Z jamování dokonce existují nahrávky.

Nirvana ve vegetativním stavu. Dave Grohl, Krist Novoselic a Pat Smear čas od času hrají Cobainovy písně Nirvana ve vegetativním stavu. Dave Grohl, Krist Novoselic a Pat Smear čas od času hrají Cobainovy písně

Foo Fighters se při příležitosti vydání aktuálního alba Medicine at Midnight zastavili v pořadu Howarda Sterna na americkém rádiu Sirius XM a moderátor zabrousil také do minulosti.

ROCK BLOG: Moje nejoblíbenější kapela Foo Fighters aneb Deset zářezů největší rockové kapely současnosti

„Jednou za čas se spolu s Kristem a Davem sejdeme a hrajeme, jako bysme byli zase Nirvana. Takže mi to nemusí chybět, my to hrajeme. Když se ocitneme ve stejném městě, sejdeme se a jamujeme,“ odpověděl Pat Smear na otázku, zda mu nechybí hraní s Nirvanou.

Podle kytaristy, který se k Nirvaně připojil v roce 1993 a nyní působí po boku Grohla ve Foo Fighters, se tak naposledy stalo v domě, v němž Foo Fighters nahrávali novinku Medicine at Midnight. Dave Grohl přitom poznamenal, že některé z Nirvana sessions nahráli.

Na otázku, zda si někdy pouští písně od Nirvany, odpověděli Grohl i Smear unisono, že ne. Vzápětí vysvětlili, že je to pro ně stále příliš těžké. Dave Grohl nicméně přidal historku o tom, jak ho dcera nedávno zaskočila při projížďce autem.

RECENZE: Více Nickelback, méně Nirvany. Nové album od Foo Fighters člověk jako by už slyšel

Když v rádiu začala skladba Come as You Are, jedenáctiletá Harper ji znala slovo od slova. „Tu nahrávku jsem doma nikdy nepustil, o Nirvaně doma nemluvíme. A ona zpívala každé slovo. To mi přijde krásný,“ dojal se Dave Grohl.

oh, foto: archiv iREPORT
Témata: Foo Fighters, Nirvana, Dave Grohl, Krist Novoselic, Pat Smear, Kurt Cobain

zavřít