Hudební ceny Žebřík v České televizi: Tomáš Klus vtrhl mezi diváky, Jakub Kohák si dobíral Ivu Pazderkovou

Vydáno 17.05.2017 | autor: redakce

V pátek 19. května odvysílá Česká televize hodinový záznam z vyhlášení Hudebních cen Žebřík. Kromě udílení cen nejlepším českým interpretům uvidíte ukázky z koncertů Thoma Artwaye, Tomáše Kluse, Ivana Mládka, Dana Bárty s Alicí i skupin Slza a Vypsaná fixa.

Hudební ceny Žebřík v České televizi: Tomáš Klus vtrhl mezi diváky, Jakub Kohák si dobíral Ivu Pazderkovou Hudební ceny Žebřík v České televizi: Tomáš Klus vtrhl mezi diváky, Jakub Kohák si dobíral Ivu Pazderkovou. Foto: Jana Braunová

Pořad renomovaného režiséra Jana Mudry, který vznikl v koprodukci magazínu iREPORT, České televize a serveru Samosebou.cz, můžete zhlédnout tento pátek od 20.20 hodin na ČT Art a posléze na internetu ČT. Moderování jubilejního 25. ročníku se poprvé zhostili Jakub Kohák a Iva Pazderková, kteří nezůstali nic dlužni pověsti pohotových bavičů a prokázali, že se mezi muzikanty a jejich fanoušky cítí jako doma.

FOTOSTORY: TOP 12 okamžiků Žebříku objektivy fotografů iREPORTu - vítězství, euforie a skvělé koncerty!

Žánrově i generačně různorodý mix hudby přilákal do plzeňského areálu DEPO2015 širokou posluchačskou základnu. Koncertními hosty byli Ivan Mládek, Slza, Dan Bárta a Alice, Vypsaná fixa, Thom Artway nebo Tomáš Klus. Ten se postaral o jeden z nejpřekvapivějších momentů večera, když během svého rozvášněného vystoupení vyrazil přímo mezi diváky a improvizovaným zpěvem je bavil několik minut.

vložte odkaz, text nemažte

Bouřlivý aplaus sklidil také Banjo Band Ivana Mládka, jehož hlavní aktér převzal speciální ocenění magazínu iREPORT: "Vždycky jsem zastával názor, že tyhle žebříčky nemají smysl, že soutěžit v hudbě se nedá, ale když jsem se dozvěděl, že mám také převzít cenu, tak jsem tenhle názor přehodnotil," dodal s humorem sobě vlastním nestárnoucí Mládek.

VYHRÁLI KLUS, FARNA I SKYLINE

Nejúspěšnějšími interprety se stali Tomáš Klus a Ewa Farna, kteří získali shodně po třech cenách. Triumfovali i v prestižních kategoriích Zpěvák a Zpěvačka roku. Za Skupinu roku hlasující vybrali divoké rockery Hentai Corporation, Album roku natočili Skyline (Jungle) a nejlepší akcí se stal putovní festival Hrady CZ. Cenu pro Objev roku si odnesl písničkář Pokáč. Mezi dalšími oceněnými uvidíte např. Anetu Langerovou, Ondřeje Rumla či Michala Hrůzu. Filmoví fanoušci ocenili snímek Anděl Páně 2, za který si přijeli převzít cenu režisér Jiří Strach a herec Marek Taclík. Za Průser roku bylo označeno úmrtí Radima Hladíka.

VIDEO: Ceny Žebřík v Plzni převzali Tomáš Klus, Ewa Farna, Aneta Langerová a další. Podívejte se na to

"V letošním ročníku opět uspěla jak zavedená mainstreamová jména, tak i zástupci klubové scény, kteří si svůj úspěch vydobyli hlavně intenzivním koncertováním. Výsledky Žebříku a program slavnostního vyhlášení dokázaly, že vedle sebe mohou bezvadně fungovat i naprosto rozdílní interpreti. Žánrové hranice v dnešní hudbě a ve vnímání posluchačů už téměř neexistují," shrnul Hudební ceny Žebřík 2016 jejich ředitel Jarda Hudec.


Tomáš Klus vyrazil přímo mezi fanoušky. Foto: Jakub Urbanec

Organizátorem 25. ročníku byl magazín iREPORT, ve spolupráci s Plzeňským krajem a městem Plzeň. Díky spolupráci se serverem Samosebou.cz se Žebřík opět zapojil do třídění odpadu.

Hlavním partnerem akce byla Česká pojišťovna, dalšími partnery Red Bull, Ochranný svaz autorský, PMDP, Jägermeister a Hotel IBIS. Záštitu nad akcí převzal primátor Plzně Martin Zrzavecký.

Finále příštího ročníku Hudebních cen Žebřík je naplánováno na 9. března 2018. Kompletní výsledky, videa a fotogalerie naleznete na www.anketazebrik.cz.

TZ, foto Jana Braunová, Jakub Urbanec, Tomáš Klíma, iREPORT.cz

Témata: Žebřík, Jakub Kohák, Iva Pazderková, Tomáš Klus, Ivan Mládek, Slza, Vypsaná fixa, Dan Bárta, Alice, Thom Artway

zavřít