VIDEOROZHOVOR - Slza: Novou desku vydáme v pátek třináctého

Vydáno 26.01.2017 | autor: redakce

Po úspěchu třikrát platinového debutu Katarze už duo Slza pilně pracuje na své druhé studiové desce. Petr Lexa a Lukáš Bundil nám v rozhovoru prozradili, kdy vyjde a zda k ní pojedou na turné. A protože bude Slza 10. března koncertním hostem vyhlášení výsledků ankety Žebřík v Plzni, došlo i na bilancování.  

VIDEOROZHOVOR - Slza: Novou desku vydáme v pátek třináctého Slza přebírá cenu na Žebříku 2015. Foto: Petr Tibi

Slza například prozradila, jak snáší rychlý nárůst popularity. "Už deset let předtím jsem jezdil s kapelami po klubech a zažil jsem i chvíle, kdy se nazvučilo, zjistilo se, že přišli dva lidi a koncert se rušil," vyvrací kytarista Lukáš Bundil, že by se na české scéně zjevili zčistajasna. "Pořád zůstáváme nohama na zemi, podpory fanoušků si ale nesmírně vážíme, je neuvěřitelné, kam až nás dostali," dodává zpěvák Petr Lexa. 

SLZA, TOMÁŠ KLUS, THOM ARTWAY I DAN BÁRTA NA ŽEBŘÍKU - PŘIJEĎTE 10. BŘEZNA DO PLZNĚ

Fanoušky netrpělivě očekávaná deska vyjde na podzim, přesné datum nám Slza prozradila ve videu níže. Dozvěděli jsme se také, kdy se chystají nové písně představit na turné a kdo je v minulém roce na hudební scéně nejvíc zaujal. 

vložte odkaz, text nemažte

Ke koncertům mladé dvojice neodmyslitelně patří i autogramiády, které mnohdy trvají několik hodin. "Ty autogramiády jsou delší než samotné koncerty," smějí se Lexa s Bundilem. "Snažíme se fanouškům věnovat a nepřijde nám na tom nic divného. Vlastně nám naopak přijde divné, když ta autogramiáda zrovna není," dodává za kapelu Bundil a přidává i informace o loňské fotoknize Slza obrazem. 

VIDEO: Slza představuje svoje Pouta. Zpěvák při natáčení klipu málem uhořel



Slza vystoupí 10. března na vyhlášení výsledků ankety Žebřík v Plzni. V DEPO2015 se dále představí Vypsaná Fixa, Dan Bárta a Alice, Ivan Mládek a Banjo band, Tomáš Klus a Thom Artway. Moderují Jakub Kohák a Iva Pazderková.

text: Jarda Hudec, Josef Martínek, video: Karel Holubička (www.polas.cz), foto: Čestmír Jíra (rozhovor), Petr Tibi (Žebřík 2015 a autogramiáda v Českých Budějovicích), Jindřich Kodíček (promo)

Témata: Žebřík, Slza, Petr Lexa, Lukáš Bundil, Katarze, turné, Paul McCartney

zavřít