Jamaron přišli o baskytaristu, tragicky zesnulému Filipu Karlíkovi bylo 25 let

Vydáno 07.09.2023 | autor: iREPORT

Kapela Jamaron přišla o svého baskytaristu Filipa Karlíka. Ten zemřel na následky tragické nehody ve Vinohradské nemocnici. Bylo mu pouhých pětadvacet let.

Jamaron přišli o baskytaristu, tragicky zesnulému Filipu Karlíkovi bylo 25 let Jamaron přišli o baskytaristu, tragicky zesnulému Filipu Karlíkovi bylo 25 let

Jamaron na svých sociálních sítích oznámili, že v noci na 7. září zemřel jejich člen Filip Karlík. Baskytaristovi bylo pouhých pětadvacet let. Skonal na následky tragické nehody ve Vinohradské nemocnici. „Je těžké tomu uvěřit, ale bohužel je to tak. Mysleli jsme si, že se upiješ kolem čtyřicítky a zažiješ, jak budeme společně vyprodávat haly,“ loučí se s kamarádem Jamaron.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Kapelu založili sourozenci Jakub, Marie a Ondřej Dostálovi, spolu s nimi kromě Filipa Karlíka vystupuje bubeník Václav Hejda. Jejich nejúspěšnější skladbou je Osudová balada z roku 2015. V Hudebních cenách Žebřík se Jamaron stali Objevem roku 2019. Na 25. října 2023 skupina naplánovala do pražského Lucerna Music Baru oslavu deseti let své existence. 

Wohnout zaplnili plzeňskou Šeříkovku, předskakovali jim Jamaron

Jak skupina uvedla, až se z tragické události vzpamatuje, naskočí opět na koncertní pódia. „Víme, že bys chtěl, abychom se nevzdali našich snů a plánů. A taky víme, že bys udělal všechno proto, abys u toho byl. Tak se tam zhora pořádně koukej a dej si na účet kapely flašku Jägra,“ vzkázali Karlíkovi členové.

red, foto: Lukáš Zima
Témata: Filip Karlík, Jamaron, smrt

zavřít