Kdo bude následovat Ghost Of You? Domácí kapely mohou i letos soutěžit o účast na Szigetu

Vydáno 02.02.2016 | autor: redakce

Startuje druhý ročník soutěže českých a slovenských kapel Jednou ranou na Sziget. Vítěz této soutěže vystoupí na Szigetu 2016, na jednom z nejlepších a největších festivalů Evropy v den, kdy se v areálu pohybuje přes osmdesát tisíc návštěvníků. Loni měla tu čest skupina Ghost Of You. 

Kdo bude následovat Ghost Of You? Domácí kapely mohou i letos soutěžit o účast na Szigetu Festival Sziget loni praskal ve švech

Soutěž Jednou ranou na Sziget už druhý rok dává příležitost českým a slovenským kapelám zabojovat o možnost hrát na nejprestižnějším festivalu střední Evropy. Toho využila naplno i kapela Ghost of You, vítěz prvního ročníku. "Vidím Jednou ranou na Sziget jako jednu z mála soutěží, která kapele může opravdu pomoct. Nepotřebuješ zdarma hodiny ve studiu, ale koncert venku na velkým pódiu. Sziget pro nás nebyl jen super koncert, ale i dlouhatánský večírek, který nám dost jasně ukázal, že i v zahraničí máme dveře otevřené. Jen přijít a zazvonit," glosuje účast v soutěži Michal Janík z Ghost of You. V roce 2015 se zúčastnilo 128 českých a 82 slovenských kapel.

Sziget 2016: Dorazí Bastille, Bloc Party i Sum 41. A kreativní umělci z Česka mají šanci v soutěži

Zajímavá je nejn výhra, ale také i samotné finálové kolo soutěže, které obsahuje tři koncertní večery ve třech městech. – 28. 4. v Bratislavě - KC DUNAJ, 5. 5. v Budapešti - klub A38 a 6. 5. v Praze - Rock Café. Finalovou dvojici určí odborná porota, která vybere pro druhé kolo soutěže jednu českou a jednu slovenskou kapelu. Návštěvníci koncertů svými hlasy pošlou jednu z kapel na maďarský festival Sziget.

Do soutěže se mohou přihlásit hudebníci bez jakéhokoliv omezení s jedinou podmínkou. Soutěže se mohou účastnit interpreti/tky s trvalým pobytem v České republice nebo na Slovensku, nebo kapely s více členy splňující tuto podmínku ze 75%. Hudebníci, kteří se rozhodnou soutěže zúčastnit, zasílají v prvním kole pouze link (YouTube nebo Soundcloud) s jednou vlastní skladbou.

BLOG: Mydy Rabycad o Szigetu aneb Česká kapela na světovém festivalu

Podmínky soutěže a složení poroty naleznete zde.

Jak se přihlásit? Pošlete do 29. února email na soutez@szigetfestival.cz, který bude obsahovat:  název kapely, link (Youtube nebo Soundcloud) na jednu vlastní soutěžní skladbu, odkaz na webovou prezentaci a kontakt na zodpovědného zástupce kapely.

Festival Sziget se koná od 10. do 17. 8 .2016 a mezi prvními jmény v progamu jsou například Bastille, Bloc Party, Sigur Rós, Sum 41, John Newman, Bring Me The Horizon a další. Kapely mohou své přihlášky zasílat do 29. února 2016.

 

tz, jm

zavřít