Kelly Lee Owens dorazí do Prahy. Přiveze i nové album

Vydáno 29.08.2020 | autor: redakce

Velšská hudebnice Kelly Lee Owens se vrací do Prahy. Do klubu ROXY přiveze 31. března své druhé album Inner Song, které vychází v těchto dnech, a je přirozeným vývojem na její cestě tepajícího minimalistického techno zvuku protínajícího snový pop.

Kelly Lee Owens dorazí do Prahy. Přiveze i nové album Kelly Lee Owens dorazí do Prahy. Přiveze i nové album

Tvorbu Kelly Lee Owens provází touha po otevírání nových možností elektronické hudby, která vytváří estetiku velmi okouzlující, zároveň i příjemně povědomou. Její jméno se na scéně objevuje už od roku 2009, pořádně o sobě však dala vědět až o čtyři roky později. Hlas Owens tehdy zazněl na albu Daniela Averyho, na kterém svůj neoddiskutovatelný talent propůjčila i titulními tracku.

TOP 6 videoklipů týdne: Mirai a Poetika zpívají o marnosti, Sima o nepokojném srdci a na scéně se hlásí All Mad Here

Právě on byl tím, kdo se na oplátku objevil jako jeden z hostů na muzikantčině debutové desce. Než se však Owens pustila do vlastní produkce, pracovala jako mnoho jiných v obchodě s hudbou.

Na svém druhém albu, které představí v březnu v ROXY, snoubí zpěvačka mnoho ponurých a hlubokých nálad na pomezí smutku, úzkosti, ale i extáze. Posluchače čeká doslova výlet do citlivé ženské duše. Na desce hostuje například John Cale, zakládající člen skupiny The Velvet Underground.

TZ

Témata: Kelly Lee Owens, klub ROXY, Daniel Avery

zavřít