King Crimson se příští rok vrátí do Prahy, ve Foru Karlín zahrají hned dvakrát

Vydáno 22.11.2017 | autor: redakce

Rockoví veteráni King Crimson se po dvou letech vrátí do Prahy. Vystoupí tu hned dvakrát, a to 26. a 27. června ve Foru Karlín. 

King Crimson se příští rok vrátí do Prahy, ve Foru Karlín zahrají hned dvakrát King Crimson se příští rok vrátí do Prahy, ve Foru Karlín zahrají hned dvakrát

King Crimson založili Robert Fripp a Michael Gilda v roce 1968, a přestože jsou nejčastěji označováni za průkopníky progresivního rocku, v jejich tvorbě se mísí vlivy i jiných hudebních žánrů jako jazz, vážná hudba, heavy metal, folk, elektronika a celá řada moderních hudebních odvětví.

Zemřel John Wetton, zpěvák a baskytarista King Crimson a Asia podlehl rakovině

Během více jak padesátiletého fungování se v kapele vystřídalo přes dvě desítky muzikantů, což se výrazně podepsalo na jejich zvuku i podobě nahrávek. Hned ta první s názvem In the Court Of the King Crimson z roku 1969 je označována za zásadní milník progresivního rocku.



Jejich progresivní přístup k hudbě inspiroval nespočet světových hudebních ikon včele s Dream Theater, Nirvanou nebo Talking Heads. Jediným stálým členem během celé historie skupiny je Robert Fripp, který tak působí de facto jako její lídr. On sám uvedl, že původně nikdy nezamýšlel stát se vedoucím King Crimson. Nicméně od druhého alba silně ovlivňuje hudební i kompoziční styl skupiny a kvůli tomu někteří členové kapelu opustili. A právě Robert Fripp seskládal novou sestavu a v roce 2018 s ní vyráží opět na turné.

tz, jm

Témata: King Crimson, progresivní rock, Forum Karlín

zavřít