Kirk Hammett z Metalliky debutuje jako sólista, chystá vlastní EP

Vydáno 17.04.2022 | autor: redakce

Kytarista Kirk Hammett je známý především ze svého působení v Metallice. Aktuálně se však rozhodl rozjet také svou sólovou kariéru a chystá EP Portals. Z něj posílá fanouškům již druhou ochutnávku, tentokrát v podobě instrumentální skladby High Plains Drifter.

Kirk Hammett z Metalliky debutuje jako sólista, chystá vlastní EP Kirk Hammett z Metalliky debutuje jako sólista, chystá vlastní EP

Je celkem běžné, že si členové kapel odskočí ke svým sólovým projektům. Spoustu příkladů bychom našli nejen v zahraničí, ale i v České republice. Pro devětapadesátiletého Kirka Hammetta jde však o premiéru. Instrumentální píseň High Plains Drifter je předzvěstí jeho chystaného sólového EP Portals, které by mělo vyjít už 23. dubna.

RETRO: Metallica - jak jsme slyšeli Black Album před 30 lety

EP bude obsahovat celkem čtyři skladby, na nichž hudebník spolupracoval s bubeníky Jonem Theodorem a Abrahamem Laborielem, basistou Gregem Fidelmanem, vítězem Emmy Blakem Neelym a Bobem Rockem.

„Ještě než mě napadlo nahrát EP, cítil jsem v sobě potřebu udělat něco ve stylu soundtracku, který by doprovázel mou výstavu It´s Alive. Ta se konala v roce 2017 v Massachusetts. Chtěl jsem, aby zatímco se budou lidé procházet, hrála na pozadí hudba. Jednou v noci jsem si k tomu sedl a než jsem si uvědomil, co se to děje, napsal jsem Maiden and the Monster,“ zavzpomínal Hammett, jak vznikla první skladba pro Portals.

„Celý koncept pak vznikl na základě této skladby. Uvědomil jsem si, že dokážu zachytit různé momenty. Mohli bychom mluvit o jakémsi audio kinu. Vytvářím hudbu k filmům, které se odehrávají v mé hlavě. Doufám, že je má hudba vyvolá i v hlavách dalších podobně smýšlejících lidí,“ přeje si Hammett.

Při tvorbě novinky High Plains Drifter se muzikant nechal inspirovat stejnojmenným filmem z roku 1973. „Nejde o hudbu přímo k tomu filmu. Ale když už byla napsaná, říkal jsem si, že by k němu seděla,“ uvedl Hammett.

red, foto: FB Kirk Hammett
Témata: Kirk Hammett, Metallica, debut, Portals, EP

zavřít