Královna soulu odchází. Aretha Franklin prý prohrává svůj boj s nemocí

Vydáno 14.08.2018 | autor: Josef Martínek

Soulová legenda Aretha Franklin podle zpráv agentury AP umírá. Dle jejích informací se s ní již rodina pozvolna loučí. Zpěvačce byla v roce 2010 diagnostikována rakovina slinivky. 

Královna soulu odchází. Aretha Franklin prý prohrává svůj boj s nemocí Královna soulu odchází. Aretha Franklin prý prohrává svůj boj s nemocí

"Aretha je obklopena rodinou a svými blízkými. Bude nám strašně chybět, jako matka, sestra, kamarádka, sestřenice. Ale její odkaz je mnohem silnější," uvedl novinář a zpěvaččin blízký přítel Roger Friedman. 

VIDEO: Skvělá Aretha Franklin rozplakala i Baracka Obamu

Královna soulu oslavila v březnu své 76. narozeniny, už v loňském roce však byla ze zdravotních důvodů nucena zrušit několik vystoupení. Své poslední album A Brand New Me - v pořadí už dvaačtyřicáté - vydala loni v listopadu. 

Aretha Franklin patří k největším ikonám soulové hudby. Časopis Rolling Stone ji v roce 2008 na základě hlasování odborníků zařadil na první místo žebříčku Top 100 nejlepších zpěváků všech dob. Zpěvačka, která se proslavila interpretací písní jako (You Make Me Feel Like) A Natural Woman, Respect nebo I Say A Little Prayer, získala během kariéry 18 cen Grammy a navrch jednu za celoživotní dílo. Byla také zařazena do Rokenrolové síně slávy.

jm

Témata: Aretha Franklin, soul, A Natural Woman

zavřít