Metronome festival slibuje kromě Stinga i "etiopskou Arethu Franklin", Monkey Business chystají poctu Georgi Michaelovi

Vydáno 04.04.2017 | autor: redakce

Pět scén, mezinárodní hvězdy v čele s jedním z nejpopulárnějších hudebníků Stingem a britskými Kasabian, nečekané hudební momenty a spojení, atraktivní jména české scény včetně Davida Kollera, Ewy Farne, Lenny či Monkey Business, světoví DJs a party do ranních hodin. K tomu kvalita a komfort, které může nabídnout pouze velkoměsto. To přinese druhý ročník nového Metronome Festivalu Prague, který se uskuteční od 23. do 24. června 2017 na pražském Výstavišti.

Metronome festival slibuje kromě Stinga i Ester Rada si získala publikum na Glastonbury

Organizátoři před časem oznámili například vystoupení nových britských hvězd Young Fathers s hudbou z aktuálního Trainspottingu, našlapaný DJský set producenta DJ Solomuna s tím nejaktuálnějším z house music nebo anglický objev SHELLS, nyní odtajňují další jména. V pátek na hlavním pódiu před Stingem zahraje zpěvačka Ester Rada, která uhranula publikum na Glastonbury a kritici jí říkají "etiopská Aretha Franklin". Zahraniční jména doplní nizozemští psychedeličtí rockeři Birth of Joy nebo indie elektronická kapela Garden City Movement z Tel Avivu.

Metronome festival přihazuje DJskou ikonu Solomuna a držitele Mercury Prize Young Fathers

O den později, kdy budou hudební přehlídce kralovat Kasabian s novým albem, se na Park stage postupně představí například tři přední české zpěvačky mladé generace – Lenny s hostem, Klára Vytisková a Markéta Foukalová s kapelou Lanugo. Velkým překvapením bude i speciální set Monkey Business. Muzikanti totiž složí poctu zpěváku Georgi Michaelovi a zahrají jeho největší hity.



"Součástí našeho speciálního setu bude vzpomínka na George Michaela. Hodně se na to těšíme a lidé nebudou mít možnost vidět stejné vystoupení nikde jinde," říká zpěvák Monkey Business Matěj Ruppert, více však zatím prozrazovat nechce. O jeho kapele je známo, že chová velký respekt k britskému hudebníkovi, který zemřel loni o Vánocích. 

vložte odkaz, text nemažte

Následovat bude soulová zpěvačka Ester Rada s atraktivním a osobitým mixem R&B, Ethio-Jazzu, reggae a funku. Ve své tvorbě reflektuje jak prostředí telavivského předměstí, ve kterém vyrůstala, tak své etiopské kořeny. "V roce 1983, dva roky před zpěvaččiným narozením, uprchli její rodiče z Etiopie do Izraele a obě tyto kultury nakonec ovlivnily její tvorbu a to ji dělá unikátní. Doprovodnou kapelu zpěvačce navíc tvoří kulturně velice pestrá společnost hudebníků z Izraele, Polska, Maroka a Iráku. Svojí společnou energií učarovali například festivalovému publiku v Glastonbury," říká hlavní dramaturgyně Barbora Šubrtová.



Na ženský element, ovšem tentokrát domácí, sází i sobotní festivalová skladba. Na jednom pódiu se vystřídají Lanugo s novým singlem z připravovaného alba, Klara & The Pop nebo Lenny. "Pro svůj set připravuji speciální překvapení, které si zatím nechám pro sebe. Mohu zatím prozradit, že se diváci mohou těšit na ochutnávku písní z alba Hearts, ale i starší skladby v trochu novém pojetí," prozrazuje zpěvačka Lenny Filipová. Českou scénu kromě ní v pátek zastoupí i Sunflower Caravan nebo v Praze domestikovaní Justin Lavash a Adrian T. Bell.

Kromě hudebních zážitků dbají organizátoři i na komfort a servis pro návštěvníky. Hudební přehlídka těží například z toho, že nabízí městský festival se službami a pohodlím, které poskytuje pouze město a na který lze zajet třeba městskou hromadnou dopravou z jakéhokoliv hotelu. Na druhou stranu areál, umístěný částečně v zeleni i v zábavním parku, navodí správnou festivalovou atmosféru.

Na návštěvníky druhého ročníku čekají novinky včetně upravených a osvětlených cest, kryté scény, velkokapacitní Wi-Fi pokrytí nebo akustické panely zamezující hluku. 

tz, jm

Témata: Metronome festival, Sting, Kasabian, Monkey Business, Klára Vytisková, Lenny, Lanugo, George Michael

zavřít