Nejočekávanější vánoční koncerty: Jelen, Miro Žbirka, Monkey Business a další

Vydáno 30.11.2017 | autor: Josef Martínek

Prosinec pomalu klepe na dveře, což mimo jiné znamená, že na nás opět čeká spousta vánočních koncertů. Letos si je pro fanoušky připravili například Jelen, Miro Žbirka, Pokáč, Monkey Business a mnozí další. 

Nejočekávanější vánoční koncerty: Jelen, Miro Žbirka, Monkey Business a další Nejočekávanější vánoční koncerty: Jelen, Miro Žbirka, Monkey Business a další

 

JELEN
3. - 17. 12.
BRNO, OSTRAVA, HAVLÍČKŮV BROD, PRAHA

V prosinci čeká skupinu Jelen série pěti speciálních vánočních vystoupení, která odstartuje 3. října v brněnském Sono centru. Jde o přidaný termín, koncert na témže místě o den později je totiž již dlouho dopředu vyprodán. Závěr turné obstará zastávka v pražském Fóru Karlín pouhý týden před Vánoci - 17. prosince. Půjde o dosud největší samostatný koncert v historii kapely. Hosty vánoční šňůry budou zpěvačka Debbi & Her Orchestra a tradičně také Kateřina Marie Tichá. Kromě toho vydala kapela na podzim živák se záznamem loňského koncertu v Lucerně a také zpěvník se všemi svými písněmi.

Jindra Polák (Jelen) interview: Užíváme si to dobrodružství a čekáme, kam nás naše řeka zanese

POKÁČ
8. - 25. 12.
CELÁ ČR

Na letošní podzim si Pokáč naplánoval hned dvě souběžně probíhající turné. Jednak s kolegy UDG a O5 a Radeček objíždí republiku se společným RivaLOVE tour, kromě toho ale přichystal i svou vlastní vánoční šňůru. Nazval ji Vánoční besídka Vlasy a její vrchol proběhne 19. prosince v pražském Lucerna Music Baru. Pokáč, který se letos stal Objevem roku v Žebříku a na stejnou cenu byl nominován v anketě Český slavík, tak pokřtí své debutové album Vlasy.

RECENZE: Pokáč se svými Vlasy povedeně balancuje mezi realitou a humorem

MIRO ŽBIRKA
9. 12. - 15. 12.
ČR A SLOVENSKO

V rámci Vánočního Symphonic Tour 2017 navštíví Miro Žbirkacelkem čtyři města. Jeho hosty v Brně, Bratislavě, Plzni a Pardubicích budou Lenka Filipová a Joaroslav Svěcený. V Praze zahraje Žbirka mimo turné, v rámci prestižního Mezinárodního hudebního festivalu České doteky hudby 19. prosince v Kongresovém centru Paláce kultury.

MONKEY BUSINESS
12. - 14. 12.
LUCERNA MUSIC BAR, PRAHA

Letošní sedmnáctou sezonu, kterou skupina Monkey Business věnovala další části koncertního turné Už jsi zaplatil daň z práva na život?, ale i mnoha dalším vystoupením po celé republice, završí na třech koncertech v pražském Lucerna Music Baru. Tradiční předvánoční vystoupení, na kterém zazní největší hity, proběhnou 12., 13. a 14. prosince 2017. "Dejte si vánoční dárek dříve než 24. prosince, vezměte kamarády a přijďte za námi před Vánoci do Lucerny," zve zpěvák skupiny Monkey Business Matěj Ruppert.

Monkey Business završí sezónu třemi vánočními koncerty v Praze, příští rok vydají nové album

JANA KIRSCHNER
13. 12.
DIVADLO HYBERNIA, PRAHA

Vánoční koncert v Praze odehraje také Jana Kirschner. "Prosincové koncerty jsou už z podstaty vánoční. Mám ráda prosincovou atmosféru, člověk je uvolněný, ví, že se blíží konec roku, něco se v něm uzavírá. Repertoár se příliš nebude, možná ale zařadím i nějakou vánoční skladbu. V zásadě je mám ráda, hlavně staré věci od Sinatry nebo Deana Martina, to k mým Vánocům patří stejně jako naše chalupa a oheň v krbu. Nic víc nepotřebuji," řekla nám nedávno v rozhovoru. Kirschner před pár týdny vydala 2CD Živá, které mapuje hned tři turné z let 2013 – 2016. Momentálně připravuje novou studiovou desku.

Jana Kirschner interview: Umění teď bude potřebné, je důležité otevřít lidem srdce a oči

SKYLINE
14. 12.
ROXY, PRAHA

Ani letos nevynechají Skyline svůj tradiční předvánoční koncert v pražské Roxy. "Je to už naše tradice, kterou držíme od roku 2006. Vždycky je to pro nás takové slavnostní uzavření koncertního roku," vysvětlují. Mejdan v Roxy bude letos jejich jediným samostatným koncertem v hlavním městě. Připomeňme, že loni vydali povedenou desku Jungle, v jejich albové bilanci už sedmou v pořadí. Uspěli v ní v anketě Žebřík, když si odnesli cenu pro Album roku.


VYPSANÁ FIXA
20. 12.
LUCERNA, PRAHA

Podzimní turné k novému albu Tady to někde je završí Vypsaná Fixa v pražské Lucerně. "Všechny nové písně dostanou šanci. Poprvé a naposledy zahrajeme celou novou desku tak jak je, protože si myslíme, že si to ta nahrávka a lidi, co si ji opatřili, zaslouží. Druhá polovina koncertu bude samozřejmě patřit starším prověřeným písním. Napadlo nás, že by místo předkapely mohlo proběhnout veřejné čtení toho příběhu souvisejícího s novým albem. Místo předkapely přijdeme my a někdo bude číst a někdo z nás bude dělat zvukovou kulisu. Nazvali jsme to 'Čtení na dobrý koncert'. Bude to pro nás správná šílená výzva a tím pádem pro naše fanoušky jedinečný zážitek. Nikdy jsme to nedělali, tak jsme sami zvědaví, jak to všechno dopadne."

LANUGO
21. 12.
JAZZ DOCK, PRAHA


Kapela Lanugo přichystala sérii nových písniček a svůj web proměnila v adventní kalendář, kde si budou jejich fanoušci moci každou předvánoční středu rozbalit jednu skladbu. "Letošní písně Lanuga stojí na kontrastech, kdy se na pozadí milých a poklidných melodií v textech rozehrávají dramata každodennosti. Zdánlivě harmonické životní situace se mění v šílenství a potlačená realita se dere na povrch jako nedočkavé novorozeně," dodává k hudbě Lanuga producent Viliam Béreš. Jako vyvrcholení kapela chystá 21.12. už tradiční předvánoční koncert v pražském Jazz Docku, kde uslyšíme všechny novinky poprvé naživo.


MICHAL PROKOP & FRAMUS FIVE
22. 12.
FORUM KARLÍN, PRAHA

Zpěvák Ondřej Ruml, zpěvačka skupiny Lanugo Markéta Foukalová, vokalistka Tereza Kopáčková, trombonista Jan Šatra či saxofonista a flétnista Josef "Saxophone Joe" Kučera. To jsou jen někteří z hostů, kteří letos Michala Prokopa a Framus Five doplní na pódiu během jedinečného Vánočního koncertu s podtitulem Blues In Soul Afterparty. Ten se v pražském Foru Karlín uskuteční 22. prosince a je završením celoročních oslav 50. výročí založení skupiny Framus Five.

Témata: vánoční koncerty, Jelen, Pokáč, Miro Žbirka, Monkey Business, Skyline, Jana Kirschner, Vypsaná Fixa, Michal Prokop, Lanugo

zavřít