12. ročník Groove Brno ovládají funky frontwomenky. Vystoupí i ty, které pracovaly s Princem

Vydáno 04.11.2019 | autor: redakce

Již minulý rok festival dokázal, že groove, jazz a funky má v jihomoravské metropoli své silné zastoupení a věrné fanoušky. Letošní line-up bude ještě o poznání roztančenější. Kralovat festivalovému programu budou ženy a kapely, které dlouhé roky spolupracovaly s Princem. 

12. ročník Groove Brno ovládají funky frontwomenky. Vystoupí i ty, které pracovaly s Princem 12. ročník Groove Brno ovládají funky frontwomenky. Vystoupí i ty, které pracovaly s Princem

Dvanáctý ročník se oproti tomu loňskému ponese zase trochu v jiném duchu. Nebylo to hlavním záměrem pořádající agentury BUJOART, ale letošní účast potvrdily převážně ženy frontwomanky a interpreti hned ze sedmi zemí světa.

LIVE: Díky Candy Dulfer a Chanci Howardovi i Praha uctila památku Prince

Headlinerkou letošního ročníku je nizozemská zpěvačka a saxofonistka Candy Dulfer. Spolupracovala s největšími umělci jako Beyoncé, Princem, Aretha Franklin, Blondie, Maceo Parker, Dave Stewart či Van Morrison. Nominaci na cenu Grammy dostala za své debutové album Saxuality. Jejich sólových alb se prodalo již více než 2,5 milionu kopií po celém světě a její nejúspěšnější hit Lily was here sklízí úspěch nejen na YouTube, ale i v tuzemských a zahraničích rádiích.

Candy Dulfer v Praze: svěží saxofonová jízda i vzpomínky na Prince

Nejpočetnější kapela, která zavítá na podzim do Brna, letos oslaví 40 let na hudební scéně. Pravý nefalšovaný soul z Londýna – Incognito. Ti mají na svém kontě 17 studiových alb, 5 kompilací, 3 live alba a nespočet singlů, které výrazně uspěly nejen v UK, ale také Irsku, Německu, USA či Švédsku. Podle umístění v rádiových music charts se za nejúspěšnější skladbu považuje Aways There s Jocelyn Brownem.

Další frontwomenkou je dánská baskytaristka (multi-instrumentalistka a skladatelka) Ida Nielsen, kterou svět poznal zejména kvůli angažmá v kapele Prince. Celých šest let vystupovala po jeho boku a cestovala po světě, a to až do dubna 2016, kdy svět obletěla tragická zpráva o jeho smrti. Její hudební tvorba by se dala charakterizovat jako spojení toho nejlepšího z funku, old school hip hopu, reggae, s příměsí popu a world music. Ida společně s kapelou slibuje nezapomenutelnou a energickou funky show plnou pozitivních vibrací. Protože dle jejích slov funky a groove nelze předstírat.

Listopadový program:

4.11. Sono centrum - Candy Dulfer (NL)
13.11. Metro Music Bar - Ida Nielsen (DK)
18.11. Sono Centrum - Incognito (UK)
23.11. Metro Music Bar - Fallgrapp (SK)

Vstupenky jsou k dostání na GoOut.

Text: TZ

Témata: Groove Brno, PrinceCandy DulferIncognito

zavřít