TOP 10 | Oslava sexu a žen. Prince a jeho nejsmyslnější písně

Vydáno 22.04.2020 | autor: Filip Pešta

Kdyby někdo vydal jeho texty knižně, bylo by z toho kvalitní erotické čtení. Prince se nikdy netajil láskou k sexu. Ženy vnímal jako magické bytosti, jejichž krásu a výjimečnost oslavoval ve svých písních. Předkládáme deset nejpeprnějších skladeb z pera úžasného muzikanta a velkého milovníka.

TOP 10 | Oslava sexu a žen. Prince a jeho nejsmyslnější písně TOP 10 | Oslava sexu a žen. Prince a jeho nejsmyslnější písně

Texty geniálního muzikanta často obsahovaly sexem prosáklé verše, zároveň měl Prince zálibu v odkrývání sexuálních tabu, jeho diskografie se svůdnými fantasiemi jen hemží. Ne snad z důvodu nějakých zvrácených choutek, ale z potřeby vyjádřit svobodu lidské sexuality, která může mít nespočet podob.


Dirty Mind

Osmdesátkovou vypalovačku Dirty Mind složil Prince ve svém domácím studiu v Minnesotě, které ochotně zaplatilo vydavatelství Warner Bros. Stejnojmenné album pojednává o sexu ve všech jeho různých formách. Prince zde zpívá o posedlosti ženou a o nekontrolovatelné touze položit ji na zadní sedadlo auta svého táty.

VIDEO: Legendární Prince má nový videoklip. Je ke "ztracené" písni Holly Rock

 

Head

Head zazněla v americkém filmu Waiting To Exhale. Prince se v písni snaží svést ženu, která je zrovna na cestě na svou vlastní svatbu. V textu vysvětluje, jak ho budoucí nevěsta přitahuje. Nevábí ji na nic jiného než na "kvalitní orální sex".



Sister

"Bylo mi šestnáct, ale chápu, že to není omluva. Moji sestře bylo 32, krásná a uvolněná," zpívá Prince v písni Sister, která je načichlá rock'n'rollem a funkem. Jejím tématem je bezesporu incest - nezletilý protagonista chce mít sex se svojí starší sestrou. Skladba trvá pouze minutu a půl.

Inovátor, sexuální rebel i ten, co šel proti době: 10 podob legendárního Prince


Darling Nikki

Píseň z alba Purple Rain oslavuje sexuální apetit všech žen. "Potkal jsem ji v hotelové hale, jak masturbuje u časopisu," zazní v první sloce. Prince zde expresivně střídá svoje hlasové rejstříky přes falzet po úžasný rockový "ječák". Z hotelové haly oba odcházejí do jejího hradu, kde má "všechny možné věcičky" a kde hlavní hrdina písně podepisuje papír, že se zříká odpovědnosti za vše, co se zde bude dít. A zbytek ponechte vlastní fantazii.


When Doves Cry

Poslední píseň nahraná pro soundtrack k filmu Purple Rain. Skoro šestiminutová óda na ženskou sexuální touhu nemá ve své kompozici basovou linku, což je na píseň z osmdesátých let velmi neobvyklé. Specifická jsou v ní i sóla syntezátorů.


The Balad Of Dorothy Parker

Prince se pohádá se svou přítelkyní a odchází sám trucovat na promenádu. Tam si v baru objednává ovocný koktejl, který mu nese číšnice jménem Dorothy Parker. Po krátké konverzaci se ho ptá, zda si s ní nechce dát bublinkovou koupel. Princ souhlasí, ale pod podmínkou, že si na sobě nechá kalhoty. V rádiu hrají Joni Mitchell a hlavní hrdina tráví s číšnicí večer ve vaně. Píseň má šťastný konec, protože po rozmluvě s Dorothy si hlavní hrdina uvědomí, kde udělal chybu. Dorothy ho naučila, jak být pravým přítelem pro svoji dívku. Vrací se tedy domů, aby hned vše urovnal. Poselstvím písně je, že dobrý kamarádský vztah mezi mužem a ženou je stejně důležitý jako ten sexuální.

RETRO: 21 nocí Prince v Londýně: nezapomenutelný zážitek s nadpřirozeným Jehovistou


Bambi

Bambi je Princův pokus přemluvit bisexuální ženu k tomu, aby opustila svoji přítelkyni, jelikož "je to přece mnohem lepší s mužem." Píseň pochází z roku 1979 a je prosáklá rockovými kytarami, se kterými Princův "sexy vokál" skvěle kontrastuje.


If I Was Your Girlfriend

Princovo ženské alter ego Camille zde zpívá o ženě z mužské perspektivy. Píseň polemizuje nad tím, zda by muž měl intimnější vztah se svou přítelkyní, kdyby byl ženou. Někteří tvrdí, že je o Princově žárlivosti na jeho tehdejší dívku a její blízké pouto k sestře. Mytí vlasů, vaření a pláč považuje Prince za platonické akty lásky a podpory. Nakonec skladba vyznívá hlavně jako uznání síly ženského přátelství.


Scandalous

Intimní, vášnivé milování mezi mužem a ženou. Obsahuje skvělé, až gospelové vokály a Princův sexuální afekt v celé své kráse. Píseň byla složena pro soundtrack k Batmanovi Tima Burtona.

Prince - fialový malý velký muž pop music


Vibrator

Písnička napsaná pro hudební skupinu Vanity 6 obsahuje kontroverzní třicetisekundové intro, kde se žena uspokojuje populární sexuální hračkou. Skladba polemizuje nad tvrzením, že muži nejsou potřeba, když přijde na ženská sexuální potěšení, a že ženy mají úplně stejné potřeby jako muži.

text: Filip Pešta

Témata: Prince, Sex, Vanity 6

zavřít