Divoký život Vanity: Prince v ní viděl svůj ženský obraz, pak se jí zjevil Ježíš

Vydáno 12.03.2016 | autor: redakce

Byla frontmankou dívčí kapely Vanity 6, která se dala dohromady v roce 1981 a o pouhé dva roky, během nichž stihla vydat jedno album nazvané jednoduše Vanity 6, opět zanikla. Kapela se proslavila svým největším hitem Nasty Girl. Vanity se poté pustila na sólovou dráhu a vydala celkem 2 studiová alba. Obdivoval ji Prince, doplatila ale na nadměrnou spotřebu drog. Víra ji sice život o hodně prodloužila, nemocné ledviny se ale už vyléčit nedaly. 

Divoký život Vanity: Prince v ní viděl svůj ženský obraz, pak se jí zjevil Ježíš Vanity prý spasil Ježíš, kterému pak zbytek života zasvětila

Smrt si říká rock'n'roll (235.) - Vanity

Pravým jménem Denise Katrina Matthews, známa spíše jako Vanity, byla kanadská zpěvačka, skladatelka, zpěvačka a v neposlední řadě i herečka a modelka. Narodila se 4. ledna 1959 a občas také vystupovala pod pseudonymy Denise Matthews-Smith či D.D. Winters. Zahrála si například také ve filmech The Last Dragon, 52 Pick-Up nebo Action Jackson. Objevovala se v časopisech po celém světě a závislost na drogách se jí stala osudnou. Její kariéra trvala od počátku osmdesátých let do poloviny let devadesátých, načež se poté odvrátila od své hudební i herecké dráhy a oddala se naplno křesťanství.

Zemřela nestydatá holka Vanity, oblíbenkyně Prince a sexy idol 80. let

MODELKA, HEREČKA I ZPĚVAČKA

Předtím, než se přestěhovala do Toronta, kde se stala modelkou, účastnila se různých lokálních soutěží krásy. V roce 1977 získala například titul Miss Niagara Hospitality. V sedmnácti letech se přestěhovala kvůli kariéře do New Yorku a upsala se modelingové agentuře Zoli. Vzhledem k její malé výšce byla její kariéra modelky omezena pouze na focení a reklamy. Objevila se například v reklamách na zubní pastu Pearl Drops.

Na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let dostala malou roli v hororu Terror Train a poté si zahrála hlavní roli v béčkovém filmu Tanya's Island. V době obou filmových rolí se prezentovala pod jménem D.D. Winters. V tom samém roce se potkala se zpěvákem Princem na American Music Awards, který jí dal přezdívku Vanity a údajně ji považoval za ženský obraz sebe sama. Poté, co se dozvěděl, že Vanity umí zpívat, požádal ji, aby se stala hlavní zpěvačkou skupiny Vanity 6. Když začala její hudební kariéra, již jako Vanity si zahrála v několika filmech, včetně The Last Dragon, ve kterém zazněla i její píseň 7th Heaven. Krom toho hrála v mnoha dalších průměrných filmech, kupříkladu v Never Too Young to Die, ve kterém si stříhnul roli i Gene Simmons z kapely Kiss.

Maurice White miloval hudbu, filozofii a meditaci. Společnost mu ale dělal i Parkinson

ZJEVENÍ JEŽÍŠE

Krom Prince měla milostný vztah i se zpěvákem a kytaristou Adamem Antem a Billy Idolem. V roce 1987 žertovala, že je zasnoubena s baskytaristou Mötley Crüe Nikkim Sixxem a že by mohla být opět Vanity 6 (Sixx). Nikdy se neoženili, pouze spolu brali drogy. Roku 1995 se provdala za fotbalistu Anthonyho Smitha z Oakland Raiders.



V ten samý rok se na cracku závislá Vanity předávkovala a ocitla se velice blízko smrti. Vzpomíná, že poté, co byla převezena do nemocnice, lékaři ji dávali maximálně tři dny života. Údajně se ji v tomto okamžiku zjevil Ježíš a řekl, že pokud se vzdá osobnosti Vanity, zachrání ji. Po uzdravení se kompletně vzdala svého uměleckého jména a kariéry a stala se z ní znovuzrozená křesťanka. Zbavila se všeho, co bylo spojené s Vanity - zanevřele na rozhovory, nahrávky, videa, zkrátka všechno. Vzdala se i všech příjmů, které plynuly z práce Vanity a bývalého života v showbyznysu. Po transplantaci ledvin v roce 1997 se rozhodla celý svůj život zasvětit Kristu. Dělala přednášky v kostelech nejen po Spojených státech, ale i po celém světě. Roku 2010 vydala svou biografii s názvem Blame It On Vanity: Hollywood, Hell And Heaven.

DIALÝZA PĚTKRÁT DENNĚ

Kvůli jejím problémům s ledvinami, které byly způsobeny dlouhodobým užíváním drog, musela podstupovat peritoneální dialýzu pětkrát denně (čištění krve, každá relace byla dlouhá cca 20 minut). Zemřela v kalifornské nemocnici ve Fremontu 15. února 2016 ve věku 57 let na selhání ledvin.

Dominik Pavliš

zavřít